Witam.
Otóż Malwarebytes potraktował w/w wpis jako Backdoor Bot. Czy mam traktować ten alarm poważnie i usunąć ten plik za pomocą Malwarebytes, czy zignorować to :?: Dodam że skanowanie pliku na scanjotti dało wynik negatywny.
Witam.
Otóż Malwarebytes potraktował w/w wpis jako Backdoor Bot. Czy mam traktować ten alarm poważnie i usunąć ten plik za pomocą Malwarebytes, czy zignorować to :?: Dodam że skanowanie pliku na scanjotti dało wynik negatywny.
Uporałem się już z tym syfem, ale mam teraz inny problem. Komputer po naciśnięciu na Wyłącz nie wyłącza się przez jakiś czas. Dopiero po mniej więcej 30 sekundach się wyłącza. Jak to zmienić :?: Robiłem log z CF i jest czysty
Te porady nic nie dają, wykonywałem je.
Pokaż nam najnowszy log z Combofix
otwórz notatnik i wklej
Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg
Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer
Skorzystaj z Malwarebytes’ Anti-Malware
Po wykonaniu wskazówki sytuacja nie zmieniła się. Malwarebytesem skanowałem system jakąś godzinę temu i nic nie wykrył.
Wykonaj optymalizację autostartu http://helpc.eu/viewtopic.php?f=25&t=233
Przeskanuj obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Następnie daj raport na forum.
Lub użyj Dr.WEB CureIt!
A co optymalizacja autostartu ma do zamykania systemu :?: Cureitem skanowałem też już i nic nie wykrył. Poza tym po co skanować skoro log z CF jest ok Mam przypuszczenia że winę za to ponosi PeerGuardian gdyż mniej więcej po jego instalacji zaczęły się ów problemy. Możliwe by to on był winny :?:
Optymalizacja autostartu zredukuje ilość programów uruchamianych podczas systemu co jest równoznaczne z ich późniejszym szybszym zamknięciem.
Ale ja nic nie instalowałem oprócz PeerGuardiana. Cyrki według mnie zaczęły się dziać właśnie po jego instalacji, chociaż tutaj też głowy nie dam. Może to tylko głupi zbieg okoliczności
Usuń jego i się przekonasz
Nie usuwałem ale wyłączyłem i komp reaguje prawidłowo. Więc wyjścia mam 2:
wyłączać go przed każdorazowym wyłączeniem PC
usunąć go.
Jak oceniacie skuteczność PeerGuardiana :?: Odpowiedź na te pytanie pozwoli mi wybrać 1 z rozwiązań