Komputer się muli i sam wyłącza


(A A20) #1

Wolno chodzi i wyłącza się jak np skanuje NODem lub mam włączoną jakąś grę

log z hijackthis http://www.wklej.org/id/109623/

otl http://www.wklej.org/id/109727/

gmer http://www.wklej.org/id/109731/

combofix http://www.wklej.org/id/109847/

Kupiłem nowy zasilacz, ale poprawiło sie tylko to, że gdy wkładam płyte i zaczyna sie krecic to sie juz nie wylacza komputer :?


(Henio Mazurek) #2

Wklej log z OTL i gmer

http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe

http://www.gmer.net/

Tutaj może być również problem sprzętowy, może zasilacz.


(A A20) #3

odświerzam


(Apdjs) #4

w podanych linkach nie ma logów!!

Pobierz ComboFix i przeskanuj system

Na czas pobierania i skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusy

Loga wklejasz na WKLEJ.EU lub WKLEJ.ORG a w poście daj linka


(A A20) #5

zrobiłem to


(Henio Mazurek) #6

Tutaj nie było potrzeby skanować ComboFix'em bo nic tutaj nie ma.

Po drugie logów nie wkleja się edytując pierwszego posta tylko post niżej.

Tutaj będą raczej problemy sprzętowe.

Kosmetycznie w OTL wklej. Usuwam też usługi które wg OTL już nie istnieją, jeśli jest inaczej to ze skryptu wywal dwie ostatnie linijki

Klikasz Run fix.

Wpisz w Start => Uruchom Combofix /u lub ręcznie usuń folder C:\Qoobox i instalkę Combofix z dysku. W OTL klikasz Clean up.

Wyłącz na chwilę przywracanie systemu.

Wykonaj dokładny skan Malwarebytes Anti-Malware, jeśli coś znajdzie - usuń i wklej log.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... lware+1.37

Przeczyść rejestr CCleaner'em

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +v2.19.901

Do wykonania optymalizacja

viewtopic.php?f=7&t=76580

http://www.searchengines.pl/Optymalizac ... t5989.html

Poza tym sprawdź czy procesor dostaje odpowiednie napięcie. Jaki jest ten zasilacz.


(A A20) #7

log z malwarebytes a-m http://www.wklej.org/id/110008/

Jak sprawdzic czy procesor dostaje odpowiednie napięcie?


(dethloe123) #8

Usuń wszystko co znajdzie Malwarebytes!


(A A20) #9

poprawione

loz z malware http://www.wklej.org/id/110009/


(Henio Mazurek) #10

Na początek poszukaj jakie napięcie jest optymalne dla Twojego procesora, potem sprawdź w biosie lub programem Everest lub SIW wartości napięć.


(A A20) #11

Możesz mi to trochę dokładniej wyjaśnic ? Z góry dziękuje :roll:


(Henio Mazurek) #12

Na początek pobierasz program SIW bądź Everest (polecam SIW)

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... 2009.05.12

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ition+2.20

W sekcji Czujniki (bądź podobnie) będą napięcia, podaj je, temperatury też.


(A A20) #13

Mam SIW i nie wiem gdzie jest ta sekcja czujniki, mam po angielsku.

Po angielsku czujnik to gauge czy cos takiego a tu tego nie widze ;p

edit

Chodzi o sensors?


(Henio Mazurek) #14

W opcjach programu zmień na polski. To powinno być sensors.


(A A20) #15

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f2 ... f381a.html


(Henio Mazurek) #16

Napisz jeszcze jaki dokładnie masz procesor.


(A A20) #17

input 230 vac 50hz 3a


(Henio Mazurek) #18

Tyle, że tak są opisane wszystkie zasilacze, to standardy zasilania. Najlepiej jednak napisz o problemie w dziale sprzętowym, bo za bardzo na tym się nie znam.


(A A20) #19

I wszystko przez jebany zakurzony wiatraczek xD =D>

Dzięki za pomoc :wink: