Komputer sie psuję


(trize89) #1

Witam.

Komp strasznie zamula zawiesza się czasem a nawet dochodzi do awarii że pokazuję się niebieski ekran nie wiem co robić...

Czy mógłby kto rzucić fachowym okiem czy mam czyste logi?

otl

http://www.wklejto.pl/91433

otl extras

http://www.wklejto.pl/91434

W tym 2 na samym dole piszę że się dysk psuję jakieś błędy nie mam pojęcia...

nie wiem co to jest

"TBSB09293.TBSB09293Toolbar" = DosPop Toolbar


(Adamsubzero) #2

Podaj sprzęt model i markę dokładnie wraz z zasilaczem. Toolbary to dodatki do przeglądarek, zazwyczaj instalują się wraz z zainstalowaniem jakiegoś programu.


(trize89) #3

windows xp profesional wersja 2002 dodatek service pack 2

zarejestrowano dla czemu pisze prywatny?

Komputer: AMD Athlon XP2000+ 1,67ghz 768 mb ram

karta graficzna: NVIDIA GeForce FX 5200

zasilacz brak nie moge go nigdzie znalesc

co jeszcze potrzebne bo nie wiem?


(Adamsubzero) #4

Zasilacz, rozbierz obudowę i daj zdjęcie najlepiej z naklejki znamionowej gdzie będzie pisał również model.


(trize89) #5

nic tam nie widzę aparatu nie mam.

Ale mam pytanko nie posiadam antywirusa na chwile obecna zeby cos sprawdzic i w centrum zabezpieczen pisze ze system jest chroni przez antywira ale jakiego juz nie pisze o co chodzi? w ogole dziwne rzeczy sie tu dzieja na tym kompie sam resetuje albo wyskakuje jakiś niebieski ekran typu STOP 0x0000008E(0xc0000005,0xBF0485D3,0xB5283BC,0,000000000

albo jeszcze inny kod NV4_disp.dll-ADDPESS BF0485D3 base at BF012000,DATE STAMP 447f8EF8

Konflikty:

Port We/Wy 0x00000000-0x00000CF7 Magistrala PCI

Port We/Wy 0x00000000-0x00000CF7 Kontroler DMA

Port We/Wy 0x000003C0-0x000003DF SiS Accelerated Graphics Port

Port We/Wy 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce FX 5200

Adres pamięci 0xA0000-0xBFFFF Magistrala PCI

Adres pamięci 0xA0000-0xBFFFF SiS Accelerated Graphics Port

Adres pamięci 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce FX 5200

Port We/Wy 0x000003B0-0x000003BB SiS Accelerated Graphics Port

Port We/Wy 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce FX 5200


(Adamsubzero) #6

To prawdopodobnie jakiś noname, który może walić jakiś błedy w zasilaniu. Wejdź w bios i podaj wszystkie temperatury i napięcia. Daj również skan z OTL. Sterowniki do chipsetu wgrane?