Komputer się wyłącza, XP SP3


(Pieczarka1900) #1

Mam (właściwie to mój chłopak ma) problem z komputerem. Od dłuższego czasu bez powodu PC się zawiesza lub sam się wyłącza.

Jeśli się wyłączy, pojawia się zwykle niebieski ekran. Zawsze pojawiają się na nim błędy. Tym razem było to:

Technical information:

***STOP 0x000000C5 (0x00000004, 0x00000002, 0x00000001, 0x805515A1)

Poprzednie błędy:

0x0000008E

IRL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x000000A

0x000000CS

0x0000001A

0x0000000A

0x0000007E

0x000000C2 BAD_POOL_CALLER

Jakiś czas temu zrobiłam MemTesta, ale nic nie wykrył. Temperatura CPU także została sprawdzona i jest odpowiednio niska.

W razie gdyby to miało znaczenie, zrobiłam też zdjęcie:

7135eb3490e20a72med.jpg

Wiem, że to nie wiele informacji, ale mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi pomóc dojść, co jest przyczyną tych błędów. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.


(tores1977) #2

Zrób jeszcze raz MemTesta viewtopic.php?t=50125


(Pieczarka1900) #3

Powiem tak, ja w BIOSie tego komputera nie potrafie znalezc tych opcji pamieci... Wogole bardzo malo rzeczy jest widocznych w BIOSie, jesli bede miala tylko dostep do tamtego komputera to napisze tu jakie tam sa dostepne opcje.


(tores1977) #4

Mem testa nie robi się w biosie;) poczytaj -> KLIK nie w każdym biosie one są, ale proponuje posprzątać we wnętrzu kompa


(Pieczarka1900) #5

Już ten temat raz podałeś/łaś do przeczytania. Ja wiem, że MemTesta się nie robi w BIOSie :wink: aż tak źle ze mną nie jest ;p

Jednak jak napisałam, w komputerze tym, nie udało mi się dotrzeć do tych opcji pamięci, o których jest napisane w opisie do przygotowania komputera do sprawdzania pamięci.

Niestety teraz nie mam dostępu do tamtego komputera, ale wiem, że zwiesza się zaraz po starcie. Wszystko działa baaardzo wolno (o wiele wiele wolniej niż zwykle). Procesor nie obciążany niczym dodatkowym (tzn. ja nic nie robię na kompie w tym czasie), a procesor wchodzi na 70-90 %. WTF? Nie mam pojęcia co się dzieje z tym komputerem i co to może być.

-- Dodane 26.01.2009 (Pn) 13:24 --

Po wykonaniu Memtesta 86+ v2.01 - jeden pass, zero błędów

Po zeskanowaniu komputera, wykryło mi kilka wirusów, które usunęłam. Procesor zaczął działać poprawnie, przynajmniej na to wygląda.

Komputer nadal się zawiesza i wyłącza, potem te same blue screeny co wcześniej. Co jeszcze mogę zrobić?

-- Dodane 11.02.2009 (Śr) 15:47 --

PS: czy jest tu ktos kto chce mi pomoc? Porzadki na tyle ile moglam to zrobilam, komp dziala o wiele szybciej, co nie zmienia faktu, ze bluescreen nadal sie pojawia i to irytujaco czesto. Memtest jak juz pisalam, nie wykazal zadnych bledow, co jeszcze moge zrobic????