Komputer strasznie wolno chodzi


(Wisla 102) #1

Witam. Od dwóch dni mój komputer bardzo wolno chodzi. Próbowałem skanować go AVG, Ccleaner, Malwarebytes i to nic nie daje. :confused:

Poniżej załączam logi z OTL :

 

http://wklej.org/id/1412423/ -> Extras

http://wklej.org/id/1412427/ -> OTL

 


(Atis) #2

Problem nie ma związku z wirusami.


(IPSEN) #3

Zobacz w trybie awaryjnym jak będzie,był użyty combofix może coś namieszał

Error - 2014-07-08 15:40:57 | Computer Name = qwerty-Komputer | Source = Application Popup | ID = 1060
Description = Ładowanie sterownika \??\C:\ComboFix\catchme.sys zostało zablokowane
 z powodu niezgodności z tym systemem. Skontaktuj się z dostawcą oprogramowania 
w celu uzyskania zgodnej wersji sterownika.

(Wisla 102) #4

A czego to może być wina?


(IPSEN) #5

Sprawdzaleś temperatury -http://www.dobreprogramy.pl/HWMonitor,Program,Windows,33495.html-uruchom program ,odpal grę na 10min i zobacz na temperatury


(Kotula21) #6

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool 64-Bit Version


(IPSEN) #7

atis napisał że problem nie ma związku z wirusami.


(krzych5610) #8

Uruchom OTL. Wklej w okno podany tekst. Wyłącz program antywirusowy. Uruchom poleceniem Wykonaj skrypt.


(Wisla 102) #9

Przepraszam że dopiero teraz to wszytko zrobiłem ale miałem dużo pracy. A więc.

 

Krzych5610 :

http://wklej.org/id/1414158/ -> raport z Roguekiller

http://wklej.org/id/1414159/ -> OTL po wykonanu skryptu

http://wklej.org/id/1414174/ -> OTL po wszytkim

 

IPSEN :

W załącznikach zdjecia z temperaturami. Po 8min gry ponieważ gdy gram wiecej to sie wyłącza. 

 

post-218793-0-08617000-1405025509_thumb.

post-218793-0-28639600-1405025580_thumb.


(krzych5610) #10

Odinstaluj AVAST całkowicie. Skorzystaj z pomocy http://www.dobreprogramy.pl/avast-Uninstall-Utility,Program,Windows,17962.html

DRV:64bit: - [2014-04-13 11:36:11 | 000,423,240 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Windows\SysNative\drivers\jvrqppaz.sys -- (jvrqppaz)
DRV:64bit: - [2014-04-13 09:04:34 | 000,423,240 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:

Usuń pozostałości

DRV:64bit: - [2013-05-07 14:29:42 | 000,036,584 | ---- | M] (Panda Security, S.L.) [Kernel | System | Running] -- C:\W.

Program do usuwania masz na http://www.fixitpc.pl/topic/8716-skuteczne-usuwanie-programow-antywirusowych/

 

Po wykonaniu uruchom OTL z poleceniem Sprzątanie

 

W temacie przegrzewania:

  • pojemnik ze sprężonym powietrzem i dokładnie usunąć zanieczyszczenia z radiatorów,  kratek zasysania i wyrzutu powietrza.

  • sprawdzić jak obracają się wentylatory, zacinanie się w trakcie pracy może dawać opisany efekt

  • demontaż radiatorów na procesorach, konieczne nałożenie nowej warstwy pasty przewodzącej ( starą pastę możesz usunąć Acetonem ( Zmywacz do paznokci ).

 

Zaktualizuj Mozillę do najnowszej wersji. Pozbędziesz się części nieobsługiwanych i szkodliwych dodatków.


(IPSEN) #11

Czyszczenie jak pisał krzych5610 ,podejrzany zasilacz linia +3.3V ,sprawdz na markowym zasilaczu,jaki masz model zasilacza?

lektura-http://forum.dobreprogramy.pl/jak-prawid%C5%82owo-sprawdzi%C4%87-napi%C4%99cia-zasilacza-komputerowego-t6934/


(Wisla 102) #12

Wiec tak. Zrobiłem jak kazał krzych5610 i po sprzataniu uruchamiam komputer a tu nie ma internetu. Kilkam na rozwiarz problemy i pisze "problemy ze sterownikami karty sieciowej". Znalazłem płytke z sterownikami, odinstalowałem stare i zainstalowałem nowe. I było tak samo, wiec sie wkurzyłem, sformatowałem cały dysk C i zainstalowałem od nowa windowsa. Mam puściutki komputer xD. Ale to z wyłączaniem dalej jest tak jak było. Nawet teraz jak chciałem wejśc na strone dobreprogramy wyłączył się.


(mrFreeze) #13

Daj screeny z HDTune z zakładki Health oraz screen z HWInfo z zakładki Sensors.

 

http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

 

http://www.hwinfo.com/files/hw32_440.exe


(Wisla 102) #14

1 screen

post-218793-0-02252900-1405183705_thumb.


(mrFreeze) #15

Dysk OK. Ogólnie jak już napisał @IPSEN użycie Combofixa przez niedoświadczonego usera kończy się właśnie tak jak w temacie. Proponuję postawić system na nowo.


(Wisla 102) #16

A co mam zrobić jeśli ten zasilacz jest zły? Teraz to co chwile komputer się wyłącza!


(mrFreeze) #17

Prosiłem o screen z HWInfo. Zasilacz jest markowy więc mało prawdopodobne, żeby przez niego komp się wyłączał.


(Wisla 102) #18

 


(mrFreeze) #19

Sprawdź czy wszystko dobrze siedzi w kompie karty, ram, kable. Tak samo kabel zasilający czy nie ma luzów. Czy występują jakieś blue screeny czy po prostu się wyłącza.


(Wisla 102) #20

Poprostu się wyłącza. Całkiem gaśnie, nic sie nie pojawia i się włącza. Zaraz sprawdzę. :slight_smile: