Dojo2744
(Dojo2744)
16 Listopad 2008 07:45
Witam!
Szukam skanera online który wykrywa wirusy i je wszystkie usuwa.
Bo używam NOD32 a on nie wszystko wykrywa.A ostatnio komputer dość dziwnie mi się zachowuje.
Np.Normalnie chodzę sobie bo necie lub gram w jakąś gierkę nagle wszystko staje i zacina się,
Nie mogę ani ruszyć myszką głos w tym momecię się zacina.
W takim razie proszę o skaner online który wykryje wszystkie wirusy i je wszystkie usunie.
kamil_w
(kamil_w)
16 Listopad 2008 07:55
Nie ma antywirusa skutecznego w 100%, a NOD32 to bardzo dobry antywirus. Objawy, które podałeś mogą wskazywać na uszkodzenie sprzętu (np. uszkodzone kości pamięci lub uszkodzone kondensatory na płycie głównej.)
Dojo2744
(Dojo2744)
16 Listopad 2008 08:02
kamil_w:
Nie ma antywirusa skutecznego w 100%, a NOD32 to bardzo dobry antywirus. Objawy, które podałeś mogą wskazywać na uszkodzenie sprzętu (np. uszkodzone kości pamięci lub uszkodzone kondensatory na płycie głównej.)
Jak coś z tego miał bym wybrać to te kondensatory na płycie główniej.
Już raz miał identyczny problem też komputer jak by miał zwiechę w pewnym momencie.
I wiem że wtedy nie wykrywał mi Stacji dysków.Gdy odłączało się stacje dysków wtedy było wszystko dobrze.
Później oddałem do serwisu i zrobili coś że było w porządku nie było zwiechy ani innych problemów.
Niestety to teraz znowu wróciło.Ale z stacją dysków nie ma najmniejszego problemu.
Raz gdy miałem tą zwiechę to restartowałem komputer później pojawia się to okno co pokazuję tę stację dysków i płytę główną.
I nic raz nie wykryło!!!Potem uruchomiłem komputer odnowa i już wykryło.I jest dobrze.
Skanowałem komputer NOD32 i nic nie wykrył.
Dozamet1
(Dozamet1)
16 Listopad 2008 08:12
Agaton
(Agatonster)
16 Listopad 2008 08:44
Dojo2744 ,
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku
Dojo2744
(Dojo2744)
17 Listopad 2008 15:10
Wiem co ja wtedy zrobiłem że było wszystko dobrze (no przez dwa miesiące)
Przepiąłem nagrywarkę do drugie gniazda i chodziło bez problemów zacinania i wykrywało nagrywarkę.
Dzisiaj przepiąłem ponownie do tamtego gniazda ale dalej są te zacinki ale nagrywarkę wykrywa.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co mógłbym zrobić???
Może inaczej objaśnię jeszcze raz o co chodzi z moim problemem.
No więc chodzę po internecie czy też gram i w pewnym momencie komputer jakby się zaciął.
Wszystko jakby zatrzymało się.Nie mogę ruszyć myszą a jak jest muzyka w tle to zacina się ona.
Kiedyś miałem już taki problem ale również nie wykrywało mi nagrywarki.
Wtedy przepiąłem do innego gniazda nagrywarkę i ustąpiły te dwa problemy.
Było dobrze przez jakieś trzy miesiące.Teraz powrócił tylko jeden problem z zacienciami.
Próbowałem przepiąć z powrotem do tamtego gniazda i wykrywa nagrywarkę ale są zacięcia.
Mój brat mówi że można by było jeszcze popróbować coś z tym kablem łączącym nagrywarkę z płytą główną .
No ale jak wykrywa mi Nagrywarkę???