Komputer wiesza się na wczytywaniu systemu, awaryjny działa


(Laker126) #1

Dobry.

Teraz piszę z awaryjnego i jest ok. Komputer wiesza się przy wczytywaniu systemu, gdy pokazuje się logo windows 7, animacja przebiega płynnie, niby wszystko ok, a tu bach, nie włącza się dalej, staje w miejscu i nic się nie dzieje. Nie mam pomysłów co z tym zrobić, przypuszczam, że może to być oprogramowanie (bo skoro na awaryjnym działa normalnie).

co zrobiłem:

-odłączyłem drugą myszkę myśląc, że to ona jest powodem błędu

-odinstalowałem sterowniki karty graficznej, bo ostatnio się aktualizowały i myślałem, że to przez nie

Komputer jest nieco zakurzony w środku, niebawem zrobię z tym porządek, chociaż wątpię, żeby była to wina spięć wywołana przez kurz. Proszę o jakieś pomysły :expressionless:


(Marcin1025) #2

Skanowałeś system na obecność wirusów?


(falcon89) #3

Wstaw logi OTL i Extras analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741


(Laker126) #4

Skanowanie pomogło, chociaż trwało to wieki, proszę jednak o sprawdzenie moich logów, bo wyczuwam gęsty syf :stuck_out_tongue:

OTL: http://www.wklej.org/id/1157106/

Extras: http://www.wklej.org/id/1157107/


(Atis) #5

Odinstaluj Delta Chrome Toolbar i Akamai NetSession Interface.

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pokaż nowy log z OTL.


(Dimatheus) #6

Przeniesione z działu System operacyjny Windows 7.


(Laker126) #7

OTL: http://www.wklej.org/id/1157110/

Extras:http://www.wklej.org/id/1157111/


(Atis) #8

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.

Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date

Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware PRO.


(Typ098) #9

Skrypt wkleilem, posprzatalem. Komputer chwile pochodzil i sie wysypal ;/

Teraz mam taki problem, ze przed kazdym uruchomieniem wlacza sie chkdsk, a system sie nie wlacza, albo trwa to masakrycznie dlugo. Jesli juz sie wlaczy to mocno zamula, praktycznie nic nie da sie zrobic. Brak polskich znakow ze wzgledu na to, ze pisze z telefonu. Wyskakuje tez komunikat, ze system nie jest oryginalny.

-- Dodane 31.10.2013 (Cz) 14:40 --

Dziekuje za szybka odpowiedz, pomglo przeinstalowanie systemu