Komputer wlacza sie dopiero za drugim razem


(Bmazur85) #1

Witam. Mam nastepujacy problem. Komputer przy wlaczaniu zawiesza sie, czasem wczesniej czasem pozniej, czasemdochodzi do sprawdzania dysku- wtedy zawiesza sie zawsze na odliczaniu do spr dysku na 8 sekundzie. Gdy go zrestartuje pojawia sie ekran z wyborem trybu uruchomienia: trym awaryjny, wiersz polecen itd. komp wlacza sie tylko gdy wybiore "poprzednia znana dobra konfiguracja". przy trybie awaryjnym sie zawiesza. ciezko mi cos z tym zrobic bo programy ktore wymagaja restartu po instalacji nie lapia sie na to- przez wybor "ost znana dobra konfiguracja". w zwiazku z tym prosze o jakas rade. a szczegolnie jak wywalic to ll5.exe.


(Gblade) #2

Ściągnij Windows Woorms Door Cleaner, odpal>>>zmień wszystkie znaczki z disable na enable>>>po użyciu narzedzia wymagany jest reset kompa.

start>>>uruchom>>>services.msc>>>zatrzymaj i wyłącz usługę NETWORK SERVICE

Ściągnij Pocket Killbox>>>uruchom>>>zaznacz opcje "Delete on Reboot">>>w polu "Full path of file" wklej ścieżki:

Po wklejeniu każdej ścieżki z osobna klikasz X, dopiero gdy wkleisz ostatnią ścieżkę, zgadzasz się na restart kompa.

skasuj hijackiem


(Bmazur85) #3

mimo szczerej checi zamkniecia portow tym programem nie dalem rady. po restarcie dalej sa otwarte. komp dalej sie zawiesza przy pierwszym uruchomieniu. zrobilem wszystko jak mowiles w kazdym razie i log wyglada tak:

chyba ze moze chodzi o co innego...


(Gblade) #4

start>>>uruchom>>>services.msc>>>zatrzymaj i wyłącz usługę l5 i network service, skasuj wpisy hijackiem.

tzn co ? zmieniasz znaczki na zielone, a po restarcie są już czerwone ? może to być wynik działania trojana, który je otwiera. Przeskanuj system skanerami online itp. Wklej loga z silent runners (opis tam gdzie hijack)


(Bmazur85) #5

tak dokladnie- zmieniaja sie na czerwone. a jaki skaner polecasz?

Oto log z silent runners. robil sie z pol godziny a i tak chyba niedokonczony. czy to normalne ze tak dlugo?


(Gblade) #6

kasperskiego, pande / Skanery do wyboru

log czysty


(Bmazur85) #7

avast mi mowil ze mam cos w pamieci operacyjnej ale niebardzo mogl to usunac, bo potrzebowal restartu, a ja musialem wybrac poprzednie dobre ustawienia, ktore nie obejmowaly jego uruchomienia....:frowning: dzieki za Twoj czas, pobawie sie tymi skanerami.hej