Siema, komp wyłącza się w losowych momentach bez i z obciązeniem ale z obciążeniem wyłączyć się może po kilku lub kilkunastu minutach i od razu sie restartuje.Co może być przyczyną jeśli zasilacz to brakuje mu mocy czy się kończy? Nazwa urządzenia ASrock
Procesor Intel(R) Core™ i3-10100F CPU @ 3.60GHz 3.60 GHz
Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Patriot Viper
Grafika: Asus ROG Strix GTX1070
Płyta: ASrock Phantom Gaming 4 B460
Dysk: Apacer 512 GB
Zasilacz: Areocool Lux 550W
Ja bym zalecał zacząć od sprawdzenie podglądu zdarzeń systemowych, jeśli system nic tam nie notuje - to należałoby wyłączyć automatyczny restart (wtedy powinien pojawić się BSOD, który można przeanalizować). Następnie zaś - sprawdzenie napięć i temperatur (choćby przy pomocy HWinfo).
Masz wystąpienie pliku runchos.exe. Badziewie o tej nazwie bywa częścią koparek.
Na twoim miejscu skanowanie FRST bym zrobił.
Te dyski nie sa najlepsze, miałem podobny i też były cyrki.
Plus w załączonym wykresie temperatur na samym dole masz w jednym miejscu coś idące na 95+ stopni, czyli może „coś” w płycie się przegrzewa?
AUXTIN jest temperaturą zasilacza o ile taki sensor jest wbudowany w modelu. Wskaźnik temperatury może zwracać dziwne wyniki, jeśli takiego sensora nie ma What is "AUXTIN" And why is it so hot? - Troubleshooting - Linus Tech Tips
No jak gram w grę to potrafi mieć 70 stopni zalezy jaka temperatura w pokoju mam radiator ktory jedynie utrzumuje temperature w spoczynku nie przekraczając 60 stopni
Kilka poleceń
- Odinstaluj Bonjour, powoduje konflikty
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Sojuz\Downloads
fixlist.txt (39,4 KB)
„Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
Dziękuję
Jeszcze wynik FRST
Dziękuję
Czy zauważyłeś poprawę w działaniu komputera?
Zrób skanowanie MBAM
- Pobierz MalwareBytes MBAM 4, przycisk obok wersji 3.8.3
- Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
- Zainstaluj MBAM w wersji na Komputer Osobisty
- Pierwsze kroki - Wybierz wersję - darmowe Premium na 14 dni lub kontynuacja wersji podstawowej
- Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu
- Zakładka Bezpieczeństwo
- Wyłącz Autouruchamianie, jeśli nie zamierzasz zostawiać programu w systemie
- W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych
- Skanuj w poszukiwaniu Rootkitów
- Skanuj archiwa
- Użyj sztucznej inteligencji …
- Wróć do Głównego Menu
- Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie, wklej plik wynikowy.
Może szybciej i płynniej działa ale problem wyłączania nadal pozostał
Nie mam tego, mam skanuj rejestr i elementy autostartu i skanuj obiekty w pamięci i te dwa co podałeś
Ok.
Zerknę w instrukcję po Aktualizacji
Rozpocznij skan