Witajcie, mam KIS 2009 i otrzymałam komunikat :atak sieciowy nie został zablokowany. Czym to grozi i co powinnam zrobić? Skanowałam Ad-Awarem 2008 i nic.
daj profilaktycznie logi z Combofix i Hijackthis
opis jak to zrobić masz tutaj
i
Combo nie uszkodzi mi KIS 2009, a może się “gryzą” i coś co nie jest złe zostanie tak potraktowane (czyli jako zle) Czy po ściagnięciu combofix i HJ trzeba wyłączyć KIS?
na czas skanowania Combofixem tak
możesz spokojnie używać
sam mam KIS i wiele razy Combo mi pomagał
pozdrawiam
Czyli zakończ pracę a może wstrzymaj ochronę.
ja robię zakończ pracę i odłączam internet profilaktycznie
po skanowaniu z powrotem podłączam internet a KIS po restarcie się sam włacza
wystarczy tylko zamknąć neostradę czy trzba odlączyć kabel
ja wyjmuję przewód
przed użyciem Combo wyłącz wszystkie programy (również te w trayu) a w trakcie skanowaniu niczego nie dotykaj
co to tray?
to programy uruchomione widoczne koło zegara, np. gadu gadu, KIS itp
Ja nie mam KIS (mam zaporę systemową) i mam spokój.
ponad 800 postów i nadal OTy?
nic to nie wnosi do tematu
kalina , daj logi jak pisałem wcześniej
najpierw Combofix, później Hijackthis
Czy ten komunikat nie brzmiał “atakujący komputer nie został zablokowany”?
I przede wszystkim nie panikuj Jak logi nic nie dadzą, to zainstaluj jakąś lepszą zaporę, bo ta z KIS z wersji na wersję jest gorsza
Polecam np. Outpost, lub np. cały pakiet zabezpieczający taki jak np. G Data Internet Security 209 lub G Data Total Care 2009.
możesz poprzeć to jakimiś wynikami testów?
Czy mogę ściagnąć HJ i Combofix razem( oczywiściwe jeden po drugim) a potem używać ich w kolejności. Dlaczego combo chce przestawiać mój zegar systemowy i co z tego wynika dla mnie po zakończeniu pracy Combofix
możesz ściągać bez problemu
taka specyfika działania Combo
po skanowaniu wszystko wraca do normy, i jest w pełni bezpieczne i pomocne
pozdrawiam i do dzieła
brak ,żadnych komunikatów po uruchomieniu Combofixa i niemożność usunięcia folderu combofix odmowa dostępu. Komunikat sprawdź czy dysk nie jest zapełniony. Pomocy
plik gsar.cfexe. jest nie usuwalny
Wyniki testów? Kalina złapała jakiegoś syfa, a KIS jest bezradny. Po co mi testy? Po co mi przereklamowany KIS?