Komunikat - The system failed to boot several times before


(Radson 90) #1

No wiec zaczynamy ... :slight_smile:

Sprzet:

Zasilacz : MODE COM FEEL 300 W - nie tak dawno kupiony ..

Procesor: AMD Sempron 2200+

RAM : 512MB GOODRAM PC3200 - 256 MB GOODRAM PC3200

K.Graficzna : Radeon 9550

HDD: 80 GB Samsung

Problem :

Wiec tak wlaczam kompa ... lampeczka z HDD miga slychac jak komp nabiera predkosci nagle tak jak by sie resetowal ekran pozstaje czarny ... odpinam nagrywarke komp rusza .. ale po chwili bios wyrzuca komunikat : The system failed to boot several times before please enter the setup and reconfigure your system .. (AMI BIOS) Gdy naciskam F2 pojawia sie sygnal dzwiekowy w postaci 2 krotkich pipniec :slight_smile: Niby wydajes sie ze to blad parzystosci wywalam 256 RAM-u bo jest znacznie starszy 512 niedawno kupiony a tu dalej to samo czasami obejdzie sie bez tego i przejdzie dalej do windowsa i komp chodzi wporzadku ale po ponownym wlaczeniu dalej to samo ten sam blad co prawda gdy minie tam 10s ktore laduja domsylne ustawienia jest jedno pipniecie i normalnie laduje sie windows .. cudawalem z ustawieniami pamieci w innych bankach ale dalej to samo robilem memtesta 0 bledow .. a na dodatek jeszcze ten blad z napedem .. Czy winny jest zasilacz czy moze cos innego ???? za odpowiedz z gory dziekuje , jesli cos jest niejasne to napisze jeszcze raz .. :wink:


(system) #2

tak może to być wina zasilacza skoro system uruchamia się czasami i działa bez zarzutu :slight_smile:


(Radson 90) #3

Wiec teraz jeszcze jedno pytanie :

"The system failed to boot several times before please enter the setup and reconfigure your system" - z czym jest zwiazany ten komunikat w biosie .. ? co on takiego w ogole oznacza .. bo w tych sprawach to nie za bardzo sie orientuje. Najwyrazniej trzeba bedzie sprawdzic na innym zasilaczu jak sie bedzie komp sprawowal innego wyjscia nie ma chyba ze ktos ma inne zdanie na ten temat .. :wink: