Komunikator

OTy :arrow: ZSYP

nie dziala zaden komunikator caly czas sa nidostepne

wie ktos co to jest za folder ? :

MY PSP8 Files

mozna go wyrzucic ?

w moich dokumentach on jest

Jest to folder utworzony przez program Paint Shop Pro 8.

Sprawdź jego zawartość, może się bowiem okazać, iż zapisałeś w nim jakieś ważne pliki podczas pracy z aplikacją. Jeśli katalog będzie pusty to na pewno nic się złego nie stanie, kiedy się go pozbędziesz.

a niewiesz co mozna wyrzucic z dysku na tym co jest windows zeby zwolnic miejsce bo mi sie niechce zainstalowac service pack 2 czy cos takiego

Przyczyn tego stanu może być wiele.

To nie zgadywanka.

Musisz podać więcej informacji.

Wez wejdz w program files/gadu-gadu/prawoklik na ikone gadu gadu i chyba zgodnosc nie wiem ostatnia zakladka i klikasz uruchom ten program w zgodnosci (chyba) z systemem windows 98 to chodzi w xp, a propo to ze gadu gadu zaswieci kilka razy to problem serwera gg bo to sie dzieje u wszystkich dlatego tak to jest . Pozdro

zaczelo instalowac tego service packa i wyskoczylo cos ze za malo miejsca i sie niepowiodlo

Nie masz przypadkiem za mało, miejsca na dysku C?? Instalator potrzebuje sporo wolnej przestrzeni. :smiley:

no wlasnie jest 634 wolnego miejsca ale niewiem co wyrzucic

co mozna robilem defragmentacje dysku ale wyskoczylo cos ze musi byc

15% wolnego miejsca a ja mam 11 %

niewiem jak zwolnic miejsce bo niewiem co mozna wyrucic

Przeleć :smiley: kompa jakimś dobrm antywirem (czym nowsza baza wirusow tym lepiej)

Masz tu porady które mogą ci się przydać aby zwolnić miejsce na dysku

:arrow: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/ … 77603.html

Wyłącz przywracanie systemu bo zajmuje sporo miejsca, wyłącz także hibernacje zaoszczędzisz przez to ok 250mb. :smiley:

Ja mam Win XP Service Packa 1 i gg bez problemu chodzi

No ale niestety niektórym z Sp1 nie chodzi. Nie tylko poprawki mają kluczowe znaczenie. :?

1 Jak odchudzić windows XP ?

a) wyłączamy opcje przywracanie systemu

win + break -> rzywracanie systemu -> “wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach”

lub

mój komputer -> “prawoklik” -> właściwości -> przywracanie systemu -> “wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach”

mamy w kieszeni 1,5 GB

Po wyłączeniu tej opcji dobrze jest zabezpieczyć się robiąc na wszelki wypadek zdjęcie systemu programem Norton Ghost

b) Można usunąć katalog dlcache C:\WINDOWS\system32\dllcache

jesteśmy bogatsi o 370 MB

c) Można usunąć plik driver.cab z katalogu C:\Windows\Driver Cache\i386\ o

kolejne 72MB do przodu

Reszta to sprawy marginalne :

d) Opróżniamy folder c:\windows\help

e) Opróżniamy folder c:/windows\media

f) wywalamy w : dodaj/usuń programy -> dodaj/usuń składniki windows -> można odinstalować wszelkie zbędne rzeczy typu gry, kalkulator, media itp

Niektóre pliki lub foldery są ukryte, by je zobaczyć :

narzędzia -> opcje folderów -> widok -> pokazuj ukryte pliki i foldery, odznaczamy “Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego”