Konfiguracja karty tv - avacs


(Kurs11) #1

We właściwościach jest komunikat : To urządzenie nie jest poprawnie skonfigurowane ( kod 1 ). Co mam zrobić?

Złączono Posta : 13.08.2005 (Sob) 17:12

Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?


(Ritterrad) #2

…od kilku dni mam ten sam problem… wrrr… z kartą AVACS SmartTV FM Nicam (na Philips’ie) - i nie mogę jej zainstalować… pod XPeka -kiedyś mi się udało… (ale jak?? :lol: )


(Kurs11) #3

Prawdopodobnie u mnie się zainstalowała, tylko nie potrafię jej skonfigurować a nie posiadam cd-romu od karty. Czy masz cd-rom?


(Ritterrad) #4

u mnie jest taki problem…:

mam problem z zainstalowaniem sterownika pod system WINDOWS XP od "Karty TV AVACS SmartTV + FM + NICAM " posiadam oryginalna plyte z oprogramowaniem, jak rowniez probowalem zainstalowac oprogramowanie pobrane na stronie avacs.pl

System wykrył “nieznane urządzenie” i po wskazaniu lokalizacji sterownika PCITV_713X\DRIVER otrzymuje po chwili infomracje, ze “sprzet nie zostal zainstalowany, poniewaz kreator nie moze odnalezc wymaganego oprogramowania”.

System Windows XP Profesional, wersja 2002, Service Pack 1 - aktualizowany. DirectX 9.0c

…ale we właściwościach też mam (kod1) a czasami nawet (kod28)

…próbowałem …próbowałem i NIC…

…jeżeli ci się uda - to napisz jak to zrobiłeś… !!

Złączono Posta : 13.08.2005 (Sob) 18:49

identyczne sterowniki jak na płycie są na stronie http://www.avacs.pl - http://www.avacs.pl/index.php?sterowniki=1 (30,31,32 pozycja na tej liście w zależności od rodzaju karty)…

…teraz znikam…

…jeżeli uda sie zainstalować to napisz…


(Kojot) #5

A próbowaliście kreatora dodawania sprzętu z panelu sterowania i wybrać ręcznie lokalizację sterowników ??


(Kurs11) #6

Tak. Zmieniłem splot PCI i " chyba się poprawiło na + ", ponieważ w połączeniach sieciowych jest nowa ikona : LOKALNE - połączono z zaporą. Połączenie TV/wideo firmy Microsoft. Jednak problem konfiguracji pozostał !