Koniec połączenia z iternetem po 10 min?


(Gosia Bodzio) #1

Witam mam taki problem od kilku dni po włączeniu kompa wszystko jest ok ale po około 10 15 minutach mam brak połączenia z internetem po restarcie znowu jest ok na jakiś czas pomaga też w połączeniach sieciowych -właściwości i przycisk Napraw ale tylko na jakiś czas?Chciałem tylko dodać że gadu gadu i skype cały czas działa nawet jeśli nie mogę otworzyć żadnej strony?????


(aju) #2

Przeskanuj system na obeność szkodników i wklej loga hijackthis (opis w dziale bezpieczeństwo)


(Gosia Bodzio) #3

Złączono Posta : 23.07.2006 (Nie) 23:54

System skanowałem kilka razy Norman ad Aware se Professjonal !!


(system) #4

a sprobuj przeskanowac jakims antywierem on-line


(Gosia Bodzio) #5

No i jak ten log??Skanowałem jeszcze avastem! :evil:


(aju) #6

Syfu nie ma więc to nie jest wina szkodników.

Sterowniki są poprawnie zainstalowane?

Z łączem nic się nie dzieje?


(Golden Finger) #7

W takich przypadkach neleży napisać poprzez jakiego usługodacę korzystasz z Neta.

Czy połączenie masz bezpośrednie z modemu czy korzystasz z Routera ??

Podaj rodzaj sieci, kablowy czy radiowy ??

:okulary:


(Gosia Bodzio) #8

Internet mam w sieci osiedlowej z pewnego sklepu komputerowego Netador wew.IP Po kablu!


(Golden Finger) #9

To problem będzie po stronie Twego dostawcy Internetu.

Skontaktuj się z nim, niech zobaczy co dzieje się z Twoim połączeniem na serwerze u niego.

Być może nie jesteś jedyny w swojej sieci, gdzie pojawia się taki problem.

:okulary:


(Gosia Bodzio) #10

Tak tylko że u mnie w połączeniach sieciowych cały czas pokazuje stan Połączono i mam gadu gadu i skype


(system) #11

start=>uruchom>cmd=> ping 213.180.130.200 -t

Włącz połączenie i sprawdz czy cały czas będą szły pingi

Możliwe że admin ustawił na serwerze Idle timeout


(Gosia Bodzio) #12

Prawdopodobnie to coś z moim kompem bo był admin podłączył laptopa i u niego wszystko było ok. Tylko co go boli ?Pewnie Serwis! !!


(system) #13

a moze karta sieciowa


(Gosia Bodzio) #14

W serwisie mi powiedzieli że trzeba przeinstalowac system a jak to nie pomoże to szukać wtedy! !!


(system) #15

czego szukac? mysle ze format to najgorsze wyjscie


(M Kupczynas) #16

Ja bym stawaił na stery od karty sieciowej :slight_smile: .


(Gosia Bodzio) #17

Szukać USTERKI ! np.karty sieciowej!

Złączono Posta : 13.08.2006 (Nie) 0:10

I po problemie narazie przynajmniej po aktualizacjach sierpniowych wszystko jest OK