Konwersja prezentacji PowerPoint na format DivX, XviD lub podobny

Cześć.

Mam problem z konwersją prezentacji PowerPoint na format “zjadliwy” dla TV.
Chciałbym odtworzyć ją jako plik multimedialny z pena.

Próbowałem użyć programu E.M. PowerPoint Video Converter, ale wymaga on do działania samego PowePointa, którego nie mam. Używam Libre Office.

Prezentacja to pokaz kilkunastu plansz, format ppt (tekst i foto). System Win 7 64 bit.

Znacie może sposób, aby to zrobić? Z góry dziękuję.

witkacz

• Programem do nagrywania pulpitu / aplikacji bez znaków wodnych i najlepiej z obsługą skrótów klawiszowych, by jak najmniej ograniczyć potem wycinanie fragmentu przed i po nagraniu.

O ile LibreOffice Impress tego mocno nie rozwala.

• Albo w LibreOffice opcja eksportu do swf i potem go na jakiś format wideo, jak znajdziesz działający darmowy program (może Avidemux).

E.M. PowerPoint Video Converter, ale wymaga on do działania samego PowePointa, którego nie mam.

Nie zdziwiłbym się jakby sobie podkradał plik w mp4 lub wmv PowerPointa do konwersji.

1 polubienie

Office 365 jako trial i jedziesz z tematem :wink:

1 polubienie

Dzięki za szybką reakcję.

@hindus Nie chciałem instalować całego pakietu tylko aby zrobić małą konwersję :wink:. Ale dziękuję za odp.

@krystian3w Zrobiłem jak radziłeś. Zainstalowałem program do przechwytywania obrazu OBS Studio i bez problemu nagrałem prezentację z LibreOffice.

I znów miałeś rację :slightly_smiling_face: Tekst trochę się rozjechał, ale wystarczyła mała korekta i po sprawie.

Dzięki i pozdrawiam. Hej.

1 polubienie