Witam, kupuję sobie nowy dysk więc potrzebuję niektóre rzeczy skopiować na płyte dvd bo troche tego jest, tylko nie wiem jak a raczej czym. Bo mi nie odczytuje pustych płyt dvd bez programu żadnego. Jakim programem moge wrzucić rzeczy na dvd ?
Najlepszym na rynku i płatnym programem jest Nero, jednak dobry jest Ashampoo Burning Studio.
A na nowym dysku będzie zainstalowany system który mialem wcześniej ?
Sory za post pod postem ale mi napęd dvd nie odczytuje płyt i w dodatku pisze że nie mam nagrywarki cd a ja chce to z kompa na dvd skopiować :evil:
TO jak masz napęd\nagrywarke CD to nie odczytasz\nagrasz DVD!! Musisz kupić nagryware DVD.
Nie. Musisz zainstalować wszystko od początku.
Śmiało tym jak umiesz czytać to tym przegrasz na 100%
http://www.programosy.pl/program,nero-b … 6-1-4.html
Omg naucz się czytać, napisałem że chce na płyte dvd skopiować rzeczy to chyba oczywiste że mam nagrywarke dvd, ale mi wyskakuje ze nagrywarki cd nie mam mimo że chce z kompa skopiowac na dvd.
W windowsowej nagrywarce nie da się nagrywać DVD (przynajmniej u mnie też się nie da). Musisz ściągnąć jakiś program do tego. Link podałem wyżej.
Sorry za to, ale niektórzy są niekumaci i tego nie wiedzą. Sorry.
Mam dvd w kompie, cd-rom musiałem odłączyć bo miałem przez to problemy z dvd. Mam program do tego, Cdburnerxp i na **** mi on jak wyskakują mi błędy jak próbuje coś skopiować. Proszę o pomoc na gg 6023179.
Pomagamy na forum a nie na kanałach prywatnych.
Możliwe że pomoże wgranie sterowników ASPI.
A w czym one mi mają pomóc jak zainstalowałem je? Wyskakuje błąd: “Nie można kontynuować procesu nagrania, ponieważ nie wybrałeś urządzenia nagrywającego”.