Ostatnio mam problem, komputer zacina się na parę sekund co 2-3 minuty czasami po wielu godzinach użytkowania czasami zaraz po włączeniu, zazwyczaj problem się utrzymuje przez jakiś czas ale czasami mija, nie wiem czym jest to spowodowane, na początku myślałem, że jest to spowodowane tym że się przegrzewała karta graficzna, ale po całej nocy jak komputer był wyłączony gdy go włączyłem znowu zaczął się zacinać, wyłączyłem go z zasilania odczekałem 5 minut włączyłem i już się nie zacinał. Proszę o jakieś rady bo nie mam pojęcia czym jest to spowodowane
Jaki zasilacz? Jaki system? Jest antywirus? Jakie podzespoły komputera?
jeżeli to od niedawna się dzieje a nie wymieniałeś części to jest to problem z software jeżeli wymieniałeś coś co podejrzewam bo pisałeś o karcie graficznej to możliwe że zasilacz nie wyrabia. Ale żeby dokładnie powiedzieć musisz odpowiedzieć na pytania lasarusa bo takto ciężko powiedzieć czym to jest powodowane.
Wylałem fusy z kawy na przepiękny biały dywan a fusy powiedziały mi że problem leży pomiędzy klawiaturą a monitorem.
Zauważyłem również, że gdy komputer się tak zacina to czerwona lampka na obudowie jest zapalona cały czas, jutro wyśle wszystkie informacje dotyczące sprzętu.
Witam.
Mam ten sam problem, zacięcie komputera po uruchomieniu na około 2min(paska menu start).
Sprawdzałem czy to virus, ale nic nie wykryto, sprawdziłem temperatury podzespołów i żadne nie przekraczały 70stopni.
Mam nowo zainstalowany system i nie mam pojęcia co to może być. Powiem ze wszystko jest ok tylko po uruchomieniu.