otóż chcę kupić nową grafe, chciałem kupić jakiegoś Geforce 9800GT ale niestety kosztują powyżej 400zł a to jest max co mogę wydać więc w tej cenie jedynie pozostaje 9600GT i teraz pytanie która z tych kart będzie najlepszym zakupem?? praktycznie wszystkie mają takie same parametry więc osobiście nie widze większej różnicy więc pytam, czy np. ten Gainward byłby ok??
9600GT jest przeszło dwa razy wydajniejszy od 8600GT. Palit 8600GT sonic+ to właściwie lekko niedotaktowany 8600GTS ale i tak powinieneś odczuć sporą różnice.
8600 GT to już przeżytek… na Twom miejscu zainwestowałbym w PALITA. Karty tego producenta cieszą się dosyć dobrą opinią… 9600 GT to już dobra karta, nawet sobie kiedyś taką chciałem sprawić A Gainward też może być ;PP
odpada, przecież ona jest mniej wydajna od tych co podałem, a jeśli nawet się myle to i tak jej nie chcę, jakoś nie jestem przekonany do takiego tworu.
a co do 8600gt to nie chodziło że chcę ją kupić tylko w tej chwili taką mam i chcę ją wymienić na jedną z tych które podałem i pytanie o różnice między nimi było bardziej z czystej ciekawości i upewnienia się czy rzeczywiście 9600 jest dużo lepsza, ale dzięki za troske
I tu się mylisz bratku kochany, to coś potrafi być wydajniejsze nawet do 10%, bo ma więcej shaderów mimo okrojonej szyny danych. Poza tym ma bardzo dobre chłodzenie. Polecam.
skoro jest taka dobra to dlaczego już jej nie sprzedają, wole coś pewnego.
po 1 nie chce żadnego ATI, kiedyś już miałem i więcej nie chcę, więcej problemu niż pożytku, po 2 gdybym mógł dołożyć 40zł to bym wziął 9800gt palita a nie radka, a że nie mogę to na 90% wezmę tego 9600gt MSI.