Który komputer lepszy? A może coś jeszcze innego? - pomocy!

po 1. większość laptopów ma już system ale producenta laptopa. I cena tu nie gra roli,

po 2. laptop nie jest do gier (weź odpal jakąś grę z wysokimi wymaganiami na twoim lapku to zobaczysz jak będzie się zachowywał),

po 3. jak komputer ma być głównie do gier to kasy się nie oszczędza,

po 4. kolega wyżej podał idealną konfigurację za 2tyś. bez systemu, więc moja rada jest taka by uzbierać na system. Chyba że wolisz tanie gotowce z lipnymi zasilaczami czy niewiadomych skąd pochodzących pamięci, itp. To życzę powodzenia z “wysokimi obrotami”.

edit: za 2tyś z systemem to jedynie pc do prac biurowych by się nadał.

edit2: skombinowałem coś takiego, (tylko wiedz że nowe gry będą chodzić na min/śr ustawieniach):

scaled.php?server=17&filename=asrs3.jpg&res=landing

dopłata 200zł i masz windows 7 pro.

sklep: www.gral.pl

srrs , i oni mi to złożą, tak? Powiadamiać ich jakoś żeby to złoży czy jak zrobić?

Zadzwoń i się dowiedz, no człowieku.

tak jak napisał cinkibolek:

cinkibolek , sorry, że się pytam… :expressionless: Pierwszy raz to robię, ale widzę, że pytać nie wolno… Nie chcesz pomagać to idziesz stąd…

takata , komputer za 2 tysie z systemem da się kupić.

Jednak nie będzie miał takiej wydajności jak komputer składany z indywidualnie dobranych podzespołów, bo każdy używa kompów do innych rzeczy. Jest jeszcze kilka powodów dla których zestawy komputerowe szybko się starzeją, ale zbyt mało czasu i miejsca do wyjaśniania co z czym i dlaczego.

Komp złożony przez kolegę wyżej tez daje rade, i na pewno będziesz zadowolony, jednak ja wole składać na intelu bo jest po prostu wydajniejszy (amd nadrabia kartami i prockami z wbudowana grafika - APU). z zestawu kolegi zamieniłbym 550ti grafikę na hd7770 - jest wydajniejsza a różnica w cenie to kilkanaście zł.