Który zestaw lepszy

Może mi nie wróżysz klientów, ale klientów mam i są bardzo zadowoleni z moich usług.
Kto powiedział, że ja coś ignoruje? Dałeś mi propozycje, a ja tylko zapytałem o drobne zmiany. Tak samo patrze na to co klient oczekuje jak i na cyferki. Skoro określa 3000, to staram się maksymalnie z tego wycisnąć, nawet jakbym miał z tego mieć 30 czy 50 zł zarobku. Nie działam tak, że mam 3000 zł, kupuje za 2500 zł i 500 zł profit. A tak samo nie będę dopłacał do interesu. Nie wiem od jakiego, jak go nazwałeś, “speca” kupili sprzęt Twoi teściowie, ale mi na prawdę zależy by klient był zadowolony. Do każdego budżetu da się coś dobrać, ale czarodziejem nie jestem i nie wyczaruje z niczego więcej mocy w jednostce, jeżeli przeznaczeniem komputera mają też być gry. Ja widziałem Twoje propozycje, nie mówię nic, że są złe, ale nie jestem w stanie zmieścić się w budżecie. Można przyoszczędzić na tej drukarce, na tych peryferiach(mysz, klawiatura, głośniki), ale koniec końców wyjdzie z tego kaszana, bo np. eksploatacja tej drukarki nie będzie adekwatna do jej ceny zakupu.

Za 3 dychy, to mi by się nie chciało iść do klienta, a nie temat na forum zakładać :laughing:

No i tutaj się troszkę różnimy :slight_smile: No ale dobra, bo troszkę zbaczamy z tematu i zrobi się zaraz spam(jak już się nie robi). Kwestia zestawu komputerowego. LORDEK zaproponował swoje propozycje, z którymi się zapoznałem i bazując na nich zaproponowałem trochę zmienioną konfiguracje. Zostały mi wyjaśnione słabe strony mojej propozycji. Przeglądam różne portale, które polecają zestawy i wręcz staram się z nich korzystać. Budżet robi dużo, bo inaczej podejdziesz do zlecenia jeżeli jest to sama jednostka, a inaczej jak jest to cały zestaw z peryferiami. Ale koniec końców i tak dziękuje wszystkim za porady i pomoc :slight_smile: