w tym rzecz, że instalowałem właśnie przy pomocy paczki - a nie dodawałem repo
knapik dzięki za pomoc
w tym rzecz, że instalowałem właśnie przy pomocy paczki - a nie dodawałem repo
knapik dzięki za pomoc
sudo apt-get install libgnome-java
Myślę, że to rozwiąże twój problem.
wklepałem w terminal - coś się instalowało ( :lol: ) włączylem azerusa - i jak było wcześniej tak i jest teraz. Może po instalacji tego co wskazałeś mam usunąć tą starą javę :hmmm: ?
Nie. Po prostu twoje GNOME nie jest w stanie “zapanować” nad javą (wiem, głupio to brzmi ) i stąd te cyrki. Sprawdź jeszcze, czy masz zainstalowane pakiety libgtk-jni, libgnome-jni i inne wrapperki gtk do javy.
gdzie to sprawdzić ? ( :mrgreen: ) gdzieś w synapticu ?
Poprostu wpisujesz komendę jak do instalacji i sprawdzasz jaki wyjdzie komunikat.
Np. apt-get install libgtk-jni
było.
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć pakietu libgnome-jni
:hmmm:
dajcie juz spokuj z tym azureusem, w linkach które podałem jest rozwiazanie . A tak w ogóle po co instalowac tego azureusa skoro mamy juz wbudowanego bittorenta w ubuntu.
U mnie w Na Azureusie były lepsze osiągi
knapik idąc twoim tokiem myślenia - poco instalować Kadu jak jest Gaim. Po co komu Amarok skoro jest RhytmBox
Zaraz się biorę za linki, które podałeś
Ok no wiec to nie post pablo escobara, tylko raczej paszczaga w tym 1 linku rozwiazuje problem. W tej chwili nie moge sprawdzic bo nie mam ubuntu na dysku, ale problem sie co raz powtarza w kilku tematach i wydaje mi sie ze jedynym sensownym rozwiazaniem jest to:
czyli tak jak mówił ddr94.
Potwierdza to ten temat http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t= … ht=azureus
Mam nadzieje ze problem zniknie
Teraz mam pytanie z innej beczki.
Trafił do mnie kieszonkowy leksykon linuksa, który omawia główne polecenia w terminalu. Autor pisze, że pisał na podstawie Fedory Core.
I dlatego “zapytuję” się czy będą też te opisane w poradniku komendy działać na “debianowskich” Kubuntu/Ubuntu ?
Krótko, zwięźle i na temat: TAK
Będą działać w każdym distro (pomijając specyficzne dla distro, np. rpm itp)
areh
BTW : pojawił się nowy problem. Zapuściłem EasyUbuntu. NIby poszło gładko. Aż tu nagle pokazują się aktualziacje systemowe. Włączyłem i … :
Rzecz jasna postąpiłem zgodnie z instrukcją z komunikatu ale to nic nie dzało - problem pojawia się dalej.
Z góry dzięki za pomoc.
dodawałeś coś niestandardowego do repozyroti?
Mam takie repo :
Wywal wszystkie backporty i experimental i spróbuj.
wywal z source.list wszystkie wpisy odnoszące sie do repo backport oraz experimental. Jaśniej się chyba już nie da.