Kupić czy nie kupić

W ofercie sklepu LIDL pojawiła się kamerka internetowa firmy SilverCrest. Kosztuje 69 zł i wygląda tak : http://www.lidl.pl/pl/index.nsf/pages/c … kamerinter Jeśli ktoś miał do czynienia z tą firmą, albo z tą kamerką niech napisze, czy ten zakup mi sie opłaci.

Coś mnie ona nie przekonuje, radził bym ci kupić coś droższego, ale żeby miało jakąś jakość. Np. dobre kamerki robi Creative sam mam lookacza tej firmy. Moja kosztowoła 100zł i jest bardzo dobra jakośc do wideo rozmów zadowalająca :smiley: Więc jeżeli chciałbyś kupić to zdecyduj się na coś droższego, ale sprawdzonego.

Najtańsza kamera Creative kosztuje 75 PLN

Myślę, że warto zainwestować w znaną markę:

:arrow: Creative WebCam Vista

Jak już to bym kupił kamerke polecaną przez Strumienianina. Niewielka róznica. :smiley:

1. Kamerka Creative’a nie posiada funkcji aparatu, a kamerka SilverCrest’a ma taką funkcję.

2. Po doliczeniu kosztów przesyłki kamerka Creative’a kosztuje więcej niż 75 zł.

3. Kamerka SilverCrest’a posiada 3-letnią gwarancję, natomiast Creative’a tylko 2-letnią.

Nie zgodzę się moja ma :stuck_out_tongue:

Przecież CANALETTO mówi o kamerce do której podałem linka… :roll:

tylko, że ja mówie o tym modelu

Acha ok, ja zrozumiałem, że ogólnie wszystkie nie mają.

skoro sa 3 lata gwarancji to mysle ze bym sie skusil jeszce za taka cene.

podsumowując, to warto czy nie ?

A mnie sie bodoba wiec ci ja polecam kupic :lol:

Czemu wy się tak tą gwarancją sugerujecie a nie jakością? :shock: :?

Ja bym kupił ja uzywam webcam kupiłem 2 za 120 zł i nie narzekam, wszystko działa bez zarzutu a i logitecha widziałem i żadnej róznicy nie widziałem ale nie jestem specjalista, i tez moge robic zdjecia i działaja mi juz 2 lata i jest super. Porozumiewałem sie przez tlena i nie było problemów z obrazem, odswiezanie co 5 sekund na modemie wtedy teraz mam schowana bo nie uzywam. Może lidl nie wypuszcza znanych towarów ale jakościowo sa dobre, kupiłem klawiature z myszka bezprzewodowa i ponad 2 lata działaja tylko baterie ładuje no i 3 lata gwarancji, i bażant nie zgodze sie z Toba zeby sie nie kierować gwarancja bo skoro logitech jest taki dobry to dlaczego nie da gwarancji na 3 lata tylko 2, dla mnie to dziwne a może akurat padnie mu kamerka po 2 latach i juz by mu nie wymienili. Ja bym wziął ale to tylko moja opinia.

ja nie sugerowałabym sie gwarancja , a na koszty tez bym nie patrzyła.Mysle ze warto raz a porzadnie zainwestować w dobry sprzet np Creativa , bo to sprawdzona marka i jakość. A to ze czasm ich produkty nie wyglądają gadzeciarsko…Coś za coś…Tną koszty…

Ja jestem za kupowaniem sprzetu w sklepach firmowych!Te wszystkie lidle i biedronki nie wzbudzają we mnie zaufania…Pozdro;)

A MediaMarkt i Geant też ?

Geant, to mój ulubiony sklep! !!

Temat tej kamerki już nie aktualny, bo niestety już promocja się skończyła. Nie kupiłem :cry: Temat do zamknięcia

nie ma reguły w dzisejszych czasach, poprostu powstaja nowe sklepy które chca wejsc na rynek i oferują takie same produkty więc dlaczego nie dać im szansy. Czasy kiedy na rynku panowały sony, creative, logitech minęły bo wchodza nowe tansze firmy i maja produkty tej samej jakości produkowane w tajwanie tylko na tym pisze creative a na drugim webcam, kto wierzy jeszcze w produkty jednej firmy to niech sie łudzi dalej. To tak jak skoda niby czeskie auto ale silniki, podwozie niemców przykładów można mnozyć. Wczoraj byłem sklepie teraz nie na temat ale porównywałem 2 telewizory sony 28 cali 100mhz i toshiba 100mhz 28 cali, poprostu stanałem wryty i stwierdziłem ze sony to poprostu przereklamwoany badziew, jakość obrazu toshiby był zdumiewajacy w porównaniu z sony. Czasami trzeba przemysleć zakup, porównać i tyle a potem tylko zapłacić:)