Czas rozstać się z Libre no i muszą zadać zapewne trywialne pytanie. Młody potrzebuje MS Office 2019 aby nie odstawać w średniej szkole (wszyscy kochają tam ten pakiet). Patrzyłem na oferty i zaskoczyła mnie rozpiętość cen która powoduje pewne wątpliwości. Tym bardziej że nieco błądzę w zawiłym świecie licencji
Więc pytanie brzmi - gdzie można kupić najtaniej ale w pełni legalnie w wersji 2019: Word+ Excel+PPoint (OneNote jest darmowy) w wersji dla ucznia na 1 pc-cie?
Pytanie dodatkowe: gdybym na swoim pc-cie także chciał powyższy zestaw 2019 to jaki legalny zakup byłby najtańszy na 2 komputery (syna i mój)?
Jak dla dwóch użytkowników to zostaje Office 365. Subskrybujesz albo za 42 zł za miesiąc, albo 429 za rok.
Szkoła nie uczestniczy przypadkiem w programie Microsoftu gdzie uczniowie dostają soft za darmo lub w specjalnej cenie?
Syn ma jakiś dostęp do Office 365 lub jego części ( nie wiem na jakich zasadach bo szkoła nie raczyła poinformować i chyba było to razem z Teams-em) ale mnie interesuje inna forma. Żadnej wątpliwej subskrypcji. Chcę raz zapłacić i mieć spokój tzn żadnych więcej opłat i pakiet “na zawsze” i to na 1 lub alternatywnie na 2 komputerach. Tyle że nie wiem na ile można ufać ofertom w cenie rzędu 300 pln.
Nie można. Tj. prawdopodobnie będą działały, ale czy będą legalne lub szerzej zgodne z przepisami, to wątpię (w najlepszym wypadku tylko rozsprzedaż kluczy korporacyjnych, w najgorszym kradzione klucze z Chin, je taniej na Alibabie kupisz lub na Aliexpressie, więc szkoda 300 zł na Alledrogo).
Kopić musisz coś takiego, oczywiście w różnych sklepach mogą być promocje, ale unikaj tego co nie znasz, a znasz pewnie xkom, morele, sferis, euro rtv agd, media markt, proline, media expert i komputronik. Tam nie kupisz trefnego towaru.
lub inna wersja, jest jeszcze taka za 900 i tam chyba jest więcej aplikacji, ale to sprawdź sam czego potrzebujesz.
PS. Office 2003 , 3 stanowiska, za 200 zł nadal działa u rodziców na W10.
Nie polecam schodzić poniżej 2007. Jest kilka drobnych zmian m. in nowa formuła, której nie obsłużysz w starszej wersji pakietu.
Niestety, ale MS chcąc nakłonić ludzi do subskrypcji sprzedaje “pełnego” office w naprawdę zaporowej cenie.
W firmie lub szeroko pojętym życiu zawodowym to ma sens, tutaj jednak mowa o emerytach, którzy piszą dla siebie, a tylko incydentalnie proszą o “zrobienie im normalnego pliku word”, kiedy ktoś w docx zapisze formularz.
Co do samych cen, to są one zaporowe, jednak raz kupiony pakiet może służyć i kilka(naście) lat, więc nawet te 500 zł brzmi lepiej od 120 rocznie. Popieram więc podejście autora.
Za MS Office 2010 dla domu i uczniów na 3 stanowiska - płaciłem dziesięć lat temu 312 zł (faktura) i mam dożywotnią licencję. Na dziś wypada to po 30 zł rocznie. Gdyby w tamtym czasie OpenOffice/LibreOffice był na poziomie dzisiejszym, to w życiu bym nie kupił pakietu MS. Dziś mam w domu MS Office 2010 na jednym komputerze, a na dwóch innych LibreOffice.
Dziwnie zrobiony cytat, na net load nie wyszukuje mi edycji „2023”.
Online czepia się tylko DrWeb: VirusTotal?
https://virusscan.jotti.org/pl-PL/filescanjob/sfg67blssl
https://metadefender.opswat.com/results/file/bzIzMDExNEozQXRPMGRsZGk2bnBlU2pCbmU/regular/multiscan - mieli za darmo więcej skanerów teraz tylko 16.
VirScan - 多引擎文件在线检测平台 - tu tylko F-Prot ale strona się strasznie zmieniła i nie działa w Firefox… (w Firefox ruszy wersja z końcówką .com: VirScan - 多引擎文件在线检测平台)
Być może w pliku jest zatopiony klucz licencyjny jak każdy ma inny.
Na VirusTotal sekcje Behavior się czyta.
Być moze problem to „Obfuscated command line” a takze ze „Tries to detect sandboxes and other dynamic analysis tools” oraz wykrywanie geolokalizacji. Po co Ashampoo info gdzie ktoś jest?
Jak masz translator behawiorystki w Avast będzie się czepiał…
AOMEI Backupper Pro — pełna wersja (licencja na 1 rok)