Łączea internetowe z 640kb/s do 1,3mb/s - zero róźnicy?


(trueno2) #1

Witam.

Jakieś dwa tygodnie temu zwiększyłem prędkość łącza internetowego z 640kb/s do 1,3kb/s, niestety w ogóle nie zauważyłem różnicy np. przy wgrywaniu się filmów z YouTube. Ściąganiu plików z Rapidshare- przy łączu 640kb/s ściągało mi z RS'a z prędkością około 60kb/s, teraz jak mam mocniejszy internet, również ściąga mi z taką samą prędkością.

Zależało mi też bardzo na oglądaniu transmisji meczów piłkarskich za pośrednictwem np. programu Sopcast [nie wiem czy to legalne, temat tylko poruszam do opisania problemu]. Jak miałem te 640kb/s to byłem przekonany, że mi się tnie ponieważ mam za słabe łącze, zresztą było opisane, że trzeba mieć około 1mb/s. Teraz mam 1,3mb/s i co, i tak samo się tnie.

Co poradzić na ten problem, gdzie mogę rzetelnie sprawdzić szybkość swojego łącza. Może mam jakiś "syf" w systemie i przez to chodzi mi tak ociężale. Co radzicie mi zrobić, jakimi programami mam to sprawdzić?


(Szwejas2) #2

Na tych stronach zmierzysz prędkość łącza:

:arrow: speedtest.pl

:arrow: speedtest.net


(trueno2) #3

Z speedtest.pl

de2966802376c2a4.jpg

Z speddtest.net

Download: 312kb/s Upload: 164kb/s

Więc jak sami widzicie, coś nie gra. Co zrobić z tym problemem, co dalej poczynić?


(Lukaszk 89) #4

Jaki to internet?Radiówka?

Może jakiś syf siedzi w kompie? http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=16&t=36654.


(trueno2) #5

Jest to Neostrada TP.

Jak wygeneruje loga, to umieścić go w tym temacie, czy gdzie indziej?

I jeszcze mam pytanie, jakim programem?

HijackThis 1.99.1

Trend Micro HijackThis 2.0.2

Kótrym z nich najlepiej?


(trueno2) #6

Ok, wygenerowałem Loga HT 1.99.1, o to i on:

http://wklej.org/id/768e6e4fbd


(eyeti) #7

Jeżeli chodzi o Rapida to bez konta premium max. wyciągniesz 600 kb/s czyli max. 64 kb/s

Mi podejrzany jest ten wpis.


(trueno2) #8

Na pewno mam te wpis usunąć?


(Kmazur) #9

eyeti

nie mam konta premium a z rapida ciągnąłem z maksymalną prędkością łącza (2 Mbps, czyli 250 kB/s),

ten "podejrzany" proces, to programik w trayu od zintegrowanej grafiki intela (jeśli autor postu nie ma takiej grafiki, to wtedy wpis do wywalenia)


(trueno2) #10

Dokładnie, posiadam zintegrowaną kartę Intela.

Czy co z moim powolnym internetem? Da się coś poradzić? Co z tym Logiem, czysty?


(Olixxx94) #11

Jak dla mnie czysto, ale niech ktoś inny też to sprawdzi.


(eyeti) #12

quote]48. O4 - HKLM..\Run: [igfxTray] C:\WINDOWS\System32\igfxtray.exe


(Szwejas2) #13

wrzuć jeszcze log z combofix

:arrow: http://www.searchengines.pl/index.php?s ... ntry395642


(trueno2) #14

Może ktoś wytłumaczyć jak dokładnie wykonać tego Log'a z Combofix'a, bo otwiera mi się coś w dosie... takie okienko, liczby i literki lecą jak w matrix'ie, a później jakby zachwiecha.

Jaki programow mozna jeszcze użyć do dowiedzenia się dlaczeg interent tak cięzko mi chodzi?


(tores1977) #15

Tak ma być uruchom i pozostaw aż skończy nic nie rób

a instrukcje masz tu viewtopic.php?f=16&t=36654


(trueno2) #16

http://wklej.org/id/dd836fe6a5

Log z Comfobix'a.


(tores1977) #17

ktoś Ci loga musi sprawdzić ja to mało wiarygodny jestem ale wiesz zadzwoń do Tpsa bo wyniki tego testu to pokazują ze raczej nie masz 1,3kb/s sprawdż ile masz mieć minimalnie


(trueno2) #18

Jak mam to sprawdzić, ile mam mieć minimalnie.

Proszę o sprawdzenie tego log'a.


(tores1977) #19

W umowie :wink:


(Szwejas2) #20

Log jest czysty.

Myślę, że to wina TP.