Ładowanie windowsa- czarny ekran, obraz... pomocy!


(Tsow85) #1

:frowning: Ludzie bardzo proszę o pomoc mój problem wygląda następująco szukałem w tego długo ale bez rozwiązania...

włączam kompa...

ładuje mi się wszystko ładnie pięknie aż do momentu w którym załącza mi się pasek postępu ładowania windowsa niby kończy ładować ale jednak nie... :frowning: pojawia się czarny ekran zamiast napisu na niebieskim tle "Zapraszamy"... :expressionless: trwa to około 10 min za długo jak dla mnie... potem cały system włącza się już normalnie proszę o pomoc wszystkich wielkich tego świata :wink: ...


(Murzyn1) #2

Było już kilka razy na forum, zaktualizuj sterowniki min. do płyty głównej - chipset / sata itd. , zerknij czy czegoś ostatnio nie instalowałeś co wrzuca sterownik do Menadżera. Jeśli aktualizacja sterowników nie pomoże, zainstaluj oprogramowanie ze strony Microsoftu o nazwie BootVis, można nim przeglądać co i jak długo się podczas startu uruchamia (opcja trace boot).


(Cosik Ktosik) #3

Zrób optymalizację systemu :arrow: viewtopic.php?t=76580

Zaktualizuj dodatkowo sterowniki od karty graficznej, one też mogą być winne.


(Tsow85) #4

Dzięki spróbuję za chwile pokombinować wedle waszych wskazań odpisze co i jak się zachowało...

ps. faktycznie znalazłem kilka postów podobnych do tego problemu ale większość się różni od siebie albo to wina opisów problemów... bez względu na wszystko dzięki wszystkim za pomoc...


(Frog) #5

Morfeo_7 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif