Laptop Acer - windows 10 i informacja o błędzie przy każdym uruchamianiu komputera

1. Windows + R
  2. regedit
  3. Wklej ten adres w pasku nawigacyjnym: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  4. Pokaż zrzut ekranu.
1 polubienie

Proszę bardzo: https://s8.postimg.cc/59sp1hxgl/image.png

Usuń ten “Creative SB Monitor”, zapisz i zrestartuj.

1 polubienie

Czy jesteś pewien ? bo w razie czego nie mam jak tego zainstalować. Nie mam też płyty instalacyjnej sterowników do laptopa ani płyty z Windowsem 10. Dlatego wolę zapytać, czy jesteś pewien, że mam to usunąć ?

Tak.

On i tak się finalnie nie uruchamia. Nie ma go w aktywnych serwisach.

1 polubienie

Ja bym bardziej był za odinstalowaniem tego programu, a nie wywalaniu samego procesu. Może nawet wystarczy ponowna instalacja, jeżeli jest ten program/usługa do czegoś potrzebny/na.

Usunąłem ten wpis z rejestru tak jak mi napisałeś. Uruchomiłem ponownie laptopa i już niema tej informacji o tym błędzie. Czy jeszcze coś muszę zrobić ? Do czego jest to Creative DB Monitor ?

Zrobiłem tak jak mi napisałeś.

To teraz sprawdź w menedrzeże urządzeń czy nie ma jakichś wykrzykników i innych niespodzianek … i na Boga nie smaruj postu pod postem … Używaj edycji wiadmości - masz tam ikonę ołówka.

Sprawdź też czy nie ma jakichś problemów z dźwiękiem, itd.

1 polubienie

W mendrzeże urządzeń wszystko jest dobrze i niema żadnych wykrzykników - zobacz: https://s8.postimg.cc/a0x5xgxqt/image.png
Dźwięk też dobrze działa i niema problemu. Przepraszam, że tak napisałem post pod postem. Wybaczcie mi.
Sprawdziłem jeszcze w iobitunistaller czy jest tam ten “Creative SB Monitor”, żeby w razie czego go odinstalować - ale niema tam nic takiego.
07-03-2018 Ślicznie Ci dziękuje za pomoc i poświęcony mi czas.
Bardzo ślicznie Wam dziękuje za pomoc. - Dziękuje.:slight_smile:

1 polubienie

Najprawdpobniej to błąd WIndows 10 przy instalacji sterowników.

Zainstalował do karty dźwiękowej, której Twój komputer prawdopodobnie nigdy w życiu nie widział.

@LORDEK Ano wypadałoby, ale to długo by trzeba było dochodzić. A stać to się nic nie mogło, bo on się finalnie nie uruchamiał.

1 polubienie

07-03-2018 Ślicznie Ci dziękuje.

Hej,

W sumie nic już nie musisz. Możesz profilaktycznie przeczyścić rejestr i dysk ze śmieci, korzystając na przykład z CCleanera.

Jeśli dobrze pamiętam, monitoruje czy karta Creative jest podłączona, a jeśli tak, to ustawia ją jako domyślne urządzenie audio. Stąd też padło pytanie o to, czy podłączałeś jakąś zewnętrzną kartę dźwiękową z portem USB.

Pozdrawiam,
Dimatheus