Witam. Szukam nowego laptopa do 1400 zł do pracy i internetu, czy moglibyście mi jakiś poradzić, ale taki aby móc zainstalować na nim Windowsa 7 Home Premium, na Allegro znalazłem Asus K50C-SX002 co wy na to ? Jak znacie jakieś to prosiłbym Was o podanie modelu. Dziękuję i pozdrawiam.
Nie szukaj na allegro bo wcale nie jest tanio.
Zrób sobie wycieczkę po sklepach typu MediaExpert, MediaMarkt, Avans, Neonet, EuroRTV itd, można trafić na naprawdę rewelacyjną promocję.
Poza tym ten Asus ma Celerona, nie warto na niego wydawać pieniędzy. Szukaj czegoś najlepiej z Intel Dual Core, Core2Duo.
Do twoich zastosowań spokojnie wystarczy zintegrowana grafika.
To ja polecam trochę dozbierać lub dołożyć (nie tak dużo) i kupić http://www.frazpc.pl/aktualnosci/238421,Recenzja-ASUSa-Eee-PC-1201N—bardzo-pozytywnie.html. Na pokładzie Windows 7 Home Premium. W gry praktycznie nie gram, ale testowałem na nim parę starszych tytułów, które gdzieś tam na półce się znalazły (Gothic 3, Oblivion i NWN 2) i śmigały aż miło. Jest do idealny laptopo-netbook dla studentów i dla tych co cenią mobilność, ale nie kosztem wydajności… dodam jeszcze tylko że bateria trzyma spokojnie ponad 4 godziny ciągłej pracy i że jedyną wadą tego netbooka jest śliczna obudowa, która niestety uwielbia odciski:)
Aha dzięki Wam za radę. Pozdrawiam.