Laptop do pracy ≈3500 zł (photoshop, corel)

Z tego co widzę to ten laptop posiada sRGB na poziomie 63,6% czyli powinien być okej?

Tutaj jego parametry

Moim zdaniem taki wynik jest kiepski, ale no cóż, Twoje decyzje, Twoje priorytety. Ja bym dołożył do 4 tys. i wziął coś w okolicach 90% (choćby Y540). MSI też chyba miało jakiegoś lapka z niezłym ekranem.

Czyli już nie potrzebujesz systemu?
Ram zawsze możesz rozbudować w przyszłości.

Jeżeli tak to zdecydowanie
Lenovo Legion Y540-15 i5-9300H/8GB/256 GTX1650
HP Pavilion Gaming i5-9300H/8GB/256 GTX1650
Oba posiadają przyzwoitą matrycę oraz kulturę pracy.

Tak chyba zdecyduje się bez systemu operacyjnego w tym budżecie.

A gdybym zdecydował się podnieść budżet i w okolicach 4.500 zł kupić coś ale z systemem to rozumiem to byłoby okej?

Jeśli zależy Ci na “w miarę dobrym” ekranie (bo do bardzo dobrego mu jeszcze sporo brakuje - vide wcześniejsze posty) to moim zdaniem ten Legion jest niezłą alternatywą.

Sam takiego mam, nawet pisałem tutaj na bloku z rok temu https://www.dobreprogramy.pl/Lenovo-Y530-w-pracy-i-rozrywce-czyli-uciekam-z-iMaca,Blog,91137.html

Minął rok, sprzęt nadal sprawnie działa, wszystko super - żadnych awarii. Fajnie, bo jak się zabiera do klienta to jest zainteresowanie, nie patrzą na Ciebie jak na wariata i pograć idzie :slight_smile:

Tylko ja sobie dorzuciłem w domu do pracy ekran 29 cali LG taki szeroki, oddałem po tygodniu - coś mi nie grało. Teraz szukam nowego bo jednak do pracy te 15 cali za malutko.

A no i fajne to USB C można sporo ogarnąć dodatkowo. Polecam

Jest to sensowny wybór, ewentualnie za 200 zł więcej jest też 17-calowa odsłona.
Lenovo Legion Y540-17 i5-9300H/16GB/480/Win10X GTX1650