Witam,
mam problem, pracowałem na laptopie i nagle wypiął mi się kabel zasilania, laptop zgasł, po podłączeniu kabla, odpaliłem go ładuje się bios ale nie ładuje się windows pojawia się migająca kreska w lewym górnym rogu, co się stało dlaczego nie może się włączyć windows?
pomocy
jacu08
(jacu08)
20 Październik 2009 19:23
może po prostu nie jest bateria naładowana do końca
podłączam kabel zasilania i baterię i włącza się laptop pokazuje sie logo hp bios i potem ten kursor migający i nic sie nie dzieje
jacu08
(jacu08)
20 Październik 2009 19:33
Włóż płytkę z windowsem, wejdź do biosu i zabotuj system z płyty tak jak przy instalacji windowsa. Poczekaj aż instalator załaduje wszystkie potrzebne pliki. Następnie wciśnij R w celu naprawy instalacji windows. Następnie wciśnij 1, wpisz hasło administratora jeśli masz ustawione i naciśnij enter
super ale tak się składa, że nie mam płyty instalacyjnej mam obraz windows na dysku laptopa co mogę zrobić ?
jacu08
(jacu08)
20 Październik 2009 19:43
1. Uruchom komputer. 2. Po wyświetleniu komunikatu Wybierz system operacyjny do uruchomienia naciśnij klawisz F8. 3. Po wyświetleniu menu Menu zaawansowanych opcji systemu Windows wybierz przy użyciu klawiszy STRZAŁEK opcję Ostatnia znana dobra konfiguracja (ostatnie działające ustawienia), a następnie naciśnij klawisz ENTER. 4. Jeżeli na komputerze są uruchamiane inne systemy operacyjne, wybierz przy użyciu klawiszy STRZAŁEK opcję Microsoft Windows XP, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
Lub spróbuj chociaż uruchomić tryb awaryjny.
w tym problem jacu08 ze nie mogę użyć F8 - nie reaguje laptop na tą komendę:(
jacu08
(jacu08)
20 Październik 2009 19:50
a F5?
Może za wcześnie wciskasz ten F8
Metody startu do trybu awaryjnego: 1. Przez klawisz F8 (lub F5): W momencie kiedy komputer się resetuje i ma jeszcze czarny ekran klikamy nieustannie i bardzo szybko w klawisz F8. Na starszych kompach ta metoda może się nie sprawdzić, gdyż klawisz F8 może być wyłączony lub może być przypisany inny. Np. jeśli komuś po kliknięciu w F8 wyskoczy wybór urządzenia bootującego, to znaczy, że u niego klawiszem dzięki, któremu przechodzi się w tryb awaryjny prawdopodobnie jest F5. Problem z metodą F8 polega na strzelaniu w ten klawisz WE WŁAŚCIWYM MOMENCIE: na czarnym ekranie, ale nie za wcześnie (inaczej wystąpi błąd klawiatury) i nie za późno (inaczej załaduje się Windows w trybie Normalnym).
próbowałem cały czas z F8 i F5 i nic dalej pojawia się migający kursor i nie ładuje się windows, a tak w ogóle to mam windows 7