Layout i PHP


(X Fort) #1

no wiec zrobilem layout w PS jest juz pociety... strona ma byc dla klanu Counter-Strike... i do oskryptowania jej mam zamiar uzyc php... ale to tez juz nie wazne... problem polega na tym ze jezeli zawartosc newsa jest za duza to niktore tabele sie rozciagaja... najlepiej dam link (jeszcze bez php, walniete tylko w html)

  1. http://www.xfort.ovh.org/final/index2.html tak wyglada bez dlugiego tekstu

  2. http://www.xfort.ovh.org/final/index.html a tak z tekstem


(Ickmetan) #2

bo to jest źle pocięte :stuck_out_tongue:


(Fora) #3

i tak woogóle tam gdzie masz jednolity kolor to używaj kolorów z html-a a nie obrazków

a do tego zeby prawie 1mb top zajmował to lekka przesada wg mnie :wink:


(X Fort) #4

no wiem ;p z tymi kolorami... a jezeli jest zle pociete to mozeci mi pokazac jak ma byc? tzn zrobic screena i poznaznaczac np. bialymi kreskami nawet w paicie...


(Gruberek) #5

lepiej wklej html stronki


(Fora) #6

rozjeżdza ci sie bo masz za dużo br-ów :stuck_out_tongue:

zobacz

http://kraw.biz/forumdp/finalna.html


(system) #7

a nie możesz sam sprawdzić źródła? :roll:

Xfort , ten temat jest od tworzenia grafiki, od takich rzeczy jak twój problem jest webmastering.


(X Fort) #8

ehhhhh no wlasnie o to chodzi jak zrobic zeby sie nie rozciagala tak smiesznie jezeli bedzie akurat tyle < br>ow


(Fora) #9

jeśli to ma być na newsach to będziesz musiał tak sformatować dane wchodzące do bazy pliku czy gdzie tam będizesz przechowywał te dane zeby ci nie robiło dłuższych ciągów znaków niż max szerokość tej twojej komórki

odsyłam wrap w text area ...

a tak swoją drogą popatrz teraz na mój link ... :slight_smile:


(X Fort) #10

no widze ze nadal mi nikt nie pomogl... ludzie czy to zmozliwe ze zle pocialem tego laya?


(Piotrek Płatek) #11

A filuniu to niby co zrobił ? Nie jesteś szeczególny kozak w kodowaniu to nie porywaj się na tak trudne zadania. Tu nikt nie będzie...