Ledwo słyszalny głos podczas przeglądania stron www


(Dzuana) #1

Witam. Zaznaczę od razu, że moja wiedza nt. komputerów jest znikoma. Mam problem dotyczący ledwo słyszalnego głosu w głośnikach podczas przeglądania stron www. Gdy wszystkie suwaki głośności przesunę na maksa wtredy ledwo (powtarzam ledwo) jestem w stanie usłyszeć głos z głośników. Dzieje się tak podczas np. przeglądania filmów na youtube. Jesli chodzi o np. słuchanie muzyki czy odtwarzanie filmów głośniki działają bez zarzutu... Sprawdzałam ustawienia w panelu sterowania dotyczące dźwięku, ustawienia przeglądarki (mam Operę) i nie sądzę, żeby coś było nie tak. Problem pojawił się po podłączeniu do komputera zestawu słuchawki-mikrofon. Wszystko działa bez zarzutu oprócz nieszczęsnego głosu podczas przeglądania stron www. Słyszałam, że wyjściem jest wprowadzenie jakiś zmian do rejestru, ale może jest jakis inny sposób, bo przecież w moim przypadku nie występuje BRAK GŁOSU, ale głos ten jest ledwo słyszalny. Proszę o pomoc.


(Danielm86) #2

Wejdz w panel sterowania/dźwięk/zaawansowane/ i tam wybierz swoje głośniki np wolnostojące głośniki stereo


(Dzuana) #3

Obawiam się, że to nie przejdzie dlatego, że warunkiem działania głośników i słuchawek jednocześnie jest ustawienie głośników kwadrofonicznych... Dobrze myślę...? :frowning:


(Danielm86) #4

Źle myślisz. To właśnie te ustawienie wpływa na taką a nie inną jakość dźwięku. Dźwięk jest stłumiony


(Dzuana) #5

Nadal to samo...


(Danielm86) #6

A dobrze dociśnięte minijacki?


(Dzuana) #7

Dociśnięte...


(Danielm86) #8

ok nie motajmy. Czy suwak głośności jest ustawiony na maksa:

20090513190323.jpg


(Dzuana) #9

Tak, jest przesunięty. Wszystkie suwaki są ustawione na maksa. Nic nie jest wyciszone. Rear i front na maksa.


(greh) #10

Ale chodzi o suwak dźwięku np na YouTube, przy filmie, jest na maksa?


(Dzuana) #11

Tak, oczywiście, że jest na maksa... Nie znam sie na komputerach, ale takie rzeczy wiem :smiley:


(patrx95) #12

spróbuj może jeszcze zaktualizować adobe flash player na firefoxie (jeśli to jest tak zawsze podczas odtwarzania na yt)


(Dzuana) #13

Zrobiłam tak, jak mówiłeś. Nadal nic...

-- Dodane 14.05.2009 (Cz) 14:17 --

Proszę o pomoc... :slight_smile: