Licznik pobrań jak to zmontować


(Kacperdr) #1

Witam,

jak zrobić prosty licznik pobrań plików,

Np. plik1.zip (pobrań 5)

wiem ze cos takiego jest w PHP , ale tego języka nie znam , moja strona jest w html-u czy jest jakiś skrypt w javascript?. Bo jeśli nie ma wyjścia to jak to połączyć strone html z plikiem php?


(Skr3czu) #2

Cos znajdziesz:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=lic ... ec+php&lr=


(Nmarcin 7) #3

Mozesz jakies liczniki z stron pobrac

np:

http://www.liczbowy.net

http://www.stat24.com/pl/


(Skr3czu) #4

To sa liczniki odwiedzin ...


(L337 Crew) #5

kacper88 jak nie znasz php to nawet nie masz co ruszać :?

Adresem przekazujesz w zmiennej ID pliku, następnie do nagłówka przeglądarki przesyłasz dokładny link do pliku i zwiększasz +1 pobranie :slight_smile:


(Kacperdr) #6

hmm krótko i na temat, a myslałem ze coś w javie jakis skrypt, no trudno "masz h... to kombinuj w php" Dzieki wszystkim


(Kutar 0) #7

No a jak ty to sobie wyobrażałeś. Jest plik na twoim serwerze, a chciałeś żeby licznik działał po stronie przeglądarki?? I jak zapiszesz dane?? To jest po prostu technologicznie niemożliwe.