Linksys WAG120N traci połączenie z Internetem

Witam forumowiczów. Mam dość irytujący problem. Zakupiłem ten oto router bezprzewodowy do Neostrady (mam 1mb), który zastąpił Cerberusa. W zasadzie od samego początku router traci połączenie DSL. O ile dioda synchronizacji z centralą jest cały czas zapalona, o tyle dioda połączenia gaśnie co 0,5-2 godziny :o (co oczywiście uniemożliwia wygodne korzystanie z sieci). Czasem zdarza się, że co 5 minut! Próbowałem sprawdzić czy wszystko jest w porządku Cerberusem, F@st 800 i te oto modemy nie traciły połączenia. Nie wiem w czym może być problem :cry:

spróbuj aktualizować firmware do tego routera… zauważyłem, że ostatnio Linksys puszcza routery z trefnym firmware’em i dopiero po aktualizacji działa jak należy.

Zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji (1.0.12). Niestety, problem nadal występuje, choć rzeczywiście rzadziej. Dziwne jest to, że do godziny 18, wszystko jest w porządku :frowning:

/edit

Dodam, że router traci synchronizację z centralą (gasną obie diody). :frowning:

Może być wada sprzętowa. Oddaj router do serwisu albo sklep niech wymieni na nowy i sprawdź czy problem się powtórzy.

Pozdrawiam!