Live security platinum problem


(K2staniszewski) #1

Witam jestem strasznym amatorem co chodzi o usuwanie wirusów ale zrobiłem log w OTL i może ktoś będzie mógł mi pomóc, zainstalowałem jakieś /cenzura/ niby odtwarzacz wtyczka na jakiejś gównianej stronie do oglądanie filmów i po restarcie systemu się zaczęło, problem z live security platinum. Mam windows 7. korzystam z Trybu awaryjnego bo w normalnym nic nie mogę zrobić, z góry dziękuje za pomoc. Extras wyłączyłem przypadkiem ale jak jest potrzebny mogę zrobić ponownie. Log z OTL:

http://wklej.org/id/823860/


#2

boriis , proszę o zapoznanie się z tematem zasady-wklejania-logow-forum-t253052.html i dostosowanie się do niego. W przeciwnym wypadku temat poleci do kosza.


(Spandau) #3

Jak już dostosujesz się do zalecenia Areh to następnie.

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania pokaż na forum.

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.

Następnie Pobierz SystemLook (SystemLook64) http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.html Wklej do niego

Klikasz Look pokaż log na forum


(K2staniszewski) #4

Witam ponownie, wczoraj przed przeczytaniem waszych wytycznych, ściągnąłem Trojan Remover i po przeskanowaniu i usunieciu wskazanych błędów komputer zaczął działać w miare normalnie bo napewno nie normalnie dlatego, przed zrobieniem tego co mi zleciliście dodaje kolejny LOG i prosze jeszcze raz o sprawdzenie , mam nadzieje że zrobie wszystko zgodnie z regulaminem http://www.z góry dzieki,

oto link do loga inaczej go podac nie potrafie.

http://wklej.org/id/823665/


(Spandau) #5

boriis , Proszę wykonać to o co prosiłem w poście powyżej.


(K2staniszewski) #6

Witam ponowanie Oto Logi:

http://wklej.org/id/824053/ po usuwaniu/wykonaniu skryptu

http://wklej.org/id/824062/ po skanowaniu

wystąpił błąd po restarcie komputera po wykonaniu skryptu printscrean jest tutaj http://wgraj-zdjecie.pl/images/592b_d_1 ... po_OTL.png

http://wklej.org/id/824069/ po użyciu systemlook


(Spandau) #7

Uruchom OTL z prawokliku jako administrator.

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania pokaż na forum.

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.


(K2staniszewski) #8

Witam problem po włączeniu komputera cały czas wyskakuje, a oto logi po wykonaniu skryptu, komputer cały czas zachowuje sie troszke nie normalnie, bardzo długo się włącz, i powrócił problem z wyłączajacym sie wifi kiedys tez sie wylaczała, po googlowaniu coś zrobiłem i problem zniknął a teraz znowu.

http://wklej.org/id/824344/ po usuwaniu

http://wklej.org/id/824346/ po skanowaniu


(Spandau) #9

Dlaczego wkleiłeś mój pierwszy skrypt. To nie jest raport z usuwania tym skryptem


(K2staniszewski) #10

Ups mój błąd a wydawało mi się że wszystko dobrze. Sory poprawie. Za chwile log.

-- Dodane 06.09.2012 (Cz) 12:26 --

troszke mi zeszło z tymi logami, praca , ale już są i prawidłowe na 100%.

http://wklej.org/id/824745/ po usuwaniu

http://wklej.org/id/824751/ po skanowaniu

-- Dodane 08.09.2012 (So) 16:40 --

czy to juz wszystko naprawione?? bo wifi mi sie caly czas wyłącza a komputer się włącza 5minut.

-- Dodane 12.09.2012 (Śr) 0:10 --

ok dzieki, troszke pomogliscie.