Livebox+Telewizja TP (Problem z instalacją)


(Okii24) #1

Witam.

Dostałem ostatnio od TP telewizje i liveboxa, lecz mam problem z zainstalowaniem liveboxa.

Dochodzę do kroku gdzie ma się ustabilizować ta lampa z @ (małpą) , ona na początku miga szybko a potem już o wiele wolniej tylko gdy klikam dalej to wyskakuje mi że instalacja się nie powiodła że coś jest źle skonfigurowane czy coś takiego.

Próbowałem postawiać od nowa system i zainstalować ale nic =/ ( to samo)

(Mam Windows XP SP2)

Z góry dziękuję.


(Daagpi) #2

ta małpka powinna palić na stałe nie może ona wogule migać


(system) #3

Ja też mam tego liveboxa i tv i u mnie jak ja instaluje to trzeba przycisnąc i chwilke przytrzymać przycisk REG pod spodem obok wejścia od zasilacza, następnie słychać takie ciche kliknięcie to znaczy, że się zresetował no i zapalają się ciągłym światłem wszystki diody, po chwili powne one "iść" od jednego kierunku do drugiego aż zapali się dioda z antenką. Jeżeli nei dasz rady to propob=nuję 0800 102 102 ze stacjonarnego i z sieci ORANGE masz za darmo. Dodam jeszcze że ten kabel ETHERNET co musisz podłączyc do liveboxa i dekodera nie musisz cały czas mieć podłączony jeżeli CI przeszkadza... Wystarczy tylko żeby wyszukał programy i możesz go odpiąć ale nie możesz wtedy wyłączać dekodera,musi być w stanie czuwania bo inaczej znów trzeba podłączać. Powodzonka...!


(Okii24) #4

No niestety nie udało się nadal to samo =/

Ale dzisiaj spróbuję do nich zadzwonić i się dowiedzieć :slight_smile: