Logowanie bez wyboru użytkownika w XP


(Badzio9) #1

No problem może banalny ale nie wiem :shock: Jak zrobić w XP żeby nie trzeba było klikać nazwy użytkownika aby zalogować się do systemu i żeby był ekran powitalny "Zapraszamy" itd tzn żeby nie było tabelki do której się wpisuje hasło i nie było wyboru użytkownika. Z góry thx za pomoc :lol:


(ak6) #2

panel sterowania -> konta użytkowników -> zmień sposób logowania i postaw ptaszka przy użyj ekranu powitalnego.


(Badzio9) #3

Ojej to nie to. Chodzi o to że mam to zaznaczone ale chcę żeby nie było wyboru użytkownika poprzez kliknięcie na jego nazwę tylko żeby odrazu się system uruchamiał, i to wszystko przy ekranie powitalnym właśnie ma być. W skrócie> chcę zachować sposób logowania przez ekran powitalny i chcę żeby od naciśnięcia POWER na pc nie trzeba było nic klikać (żadnej nazwy użytkownika). Gracjas za chęci ak6:]


(ak6) #4

No dobrze a konto gościa masz włączone ?? Jak tak to wyłącz.

Panel sterowania -> konta użytkowników -> naciśnij na konto gościa -> i wyłącz.


(Badzio9) #5

nie to nie to, takie proste to to jednak nie jest;/ a konto gościa mam wyłączone, chcę żeby automatycznie na moje konto się logował;/


(ak6) #6

A zacznijmy od tego ile masz kont utworzonych.


(Matuszm13) #7

ja mam tez z tym problem a chodzi oto ze chociaz mam jedno konto(bez haslo) i jeszcze jedno jakies asp.net(co ot w ogole???) [nie do go sie wybrac]

to za kazdym raziem i tak mi sie wyswietla ekran powtalny

jak go wylaczyc???/(konto goscia jest wylaczone)

Złączono Posta : 15.11.2006 (Sro) 20:07

ja mam tez z tym problem a chodzi oto ze chociaz mam jedno konto i jeszcze jedno jakies asp.net(co ot w ogole???) [nie do go sie wybrac]

to za kazdym raziem i tak mi sie wyswietla ekran powtalny

jak go wylaczyc???/(konto goscia jest wylaczone)

Chce zebym nie musial nic klikac po nacisku na obudowie startu aby zalogowac sie do mojego konta


(De Niro) #8

start-> uruchom-> Control Userpasswords2


(Arek F.) #9

Odznaczasz "Aby się zalogować, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło" -> Wciśnij OK -> W pole "Nazwa użytkownika" wpisz swoją nazwę konta -> Naciśnij OK


(sdar) #10

Możesz je śmiało usunąć. Konto to tworzone jest automatycznie przy instalacji Net Framework