Mam ten numer z Ubuntu
Więc tak:
Ilość stron : 36 z okładką.
W tym : 12 stron reklam z okładką tylną.
2 strony na płyty.
7 stron przekopiowanych z wiki porad.
Prze-żenujacy wstępniak łudząco podobny do tych z SuSE 10 I SuSE 10.1 (te też mam)
Bardzo skąpy opis systemu i konfiguracji.
Brak opisu jak zainstalować Neostrade. (w sieci jest, ale uważam że powinien też być w piśmie)
Na 3 DVD Bardzo dużo oprogramowania. KDE, XFCE Gnome. - Właściwie wszystkie pakiety z repo.
Ogólnie jestem bardzo niezadowolony z tego numeru. Jak na razie to zadowolony jestem jedynie z numeru Linux+Extra z Fedorą Core 5.
Odklejanie płytek od stron z pismem jest niewygodne i powoduje roztarganie strony. Za 35 zł to powinny być opakowania plastikowe.
Oni żerują na osobach z wolnym łączem. Na mnie już żerować nie będą.
Nie warto za ten numer dać 35 zł
Poza tym w opisach programów robią podstawowe błędy merytoryczne np. w opisie Firefoksa piszą o możliwości rozszerzenia funkcjonalności programu przez wtyczki! Widać nadal nie dociera że są to rozszerzenia. Do tego błędy stylistyczne.
A ja sie nie zgadzam, Ta gazeta ma na celu wypuszczanie numerów poswieconych konretnym dystrybucjom opisujac instalacjie i wstepną konfiguracje. Jak szukasz czegos wiecej to kupuj Linux Magazine, ktore jest przeznaczone dla ludzi, ktorzy linuksa juz zainstalowali i skonfigurowali.
Mowisz ze wszystko jest w sieci - owszem ale nie wszystko jest dobrej jakosci. W necie są dobre jak i niedopracowane przewodniki, tutoriale itp, a tutaj robia to sami specjalisci, poza tym jak coś ci zle pójdzie lub czegos zapomnisz np przy instalacji to zawsze mozesz siegnac do gazetki, a tak musisz wszystko zaczynac od poczatku.
Radzę dobrze poszukać w internecie, większość ‘porad’ żywcem przekopiowana.