Malutko punktów w GF 6600LE


(Kubusiek71) #1

Witam.Mam taki problem z kartą GF 6600LE Gigabyte TurboForce AGP,w 3DMarku03 mam tylko około 1500 p. na standardowych ustawieniach karty(400/500) Mój komp to-Athlon XP 2700+,Epox 8kra2i,RAM 768MB,megabajt 350W.Podłanczałem karte też na osobnym zasilaczu ,ale to samo.Dla przykładu robiłem test na Radeonie Gigabyte 9550 i tam na standardowych ust.(2500/400) mam 1900 p.Wie ktoś o co chodzi czemu ten GF tak słabo wypada? :frowning: I jeszcze jedno pytanie jak można w nim odblokować potoki ,bo podobno programem się nie da ,czy trzeba bios zamienić??Prosze o pomoc .Dzięki.


(Michal Kolatek) #2

Słowo wstępu wywal ten zasilacz.

Masz karte LE, a z tego co się orientuje to pewnie ma 64 bity na pamięciach, i jest ogólnie odchudzona, windows lubi zbierać śmieci stare wpisy itd. więc test zrób najlepiej po formacie.


(Jariox2130) #3

mam radeona 8500 który ma na 3dmark03 1800 punktów a co najsmieszniejsze ze kosztuje na giełdzie max 50 zł


(Kubusiek71) #4

Zasilacz swoją drogą jest słaby.Rozwiązałem problem :smiley: ,popełniłem gafe przy montażu karty nie podpiełem od razu zasilania dodatkowego tylko później i w sterowniku karty zapisały się ustawienia jakieś dla ochrony karty żeby jej nie uszkodzić.Odinstalowałem ster i na nowo instal i wszystko śmiga. :smiley: Teraz jest 4100 punktów.

Karta jest 128 bit,różni się od zwykłego 6600 tym że ma fabrycznie zablokowane 4 potoki,a wersja Turbo force ma taktowanie rdzenia fabrycznie 400 ,a nie 300.Radeon 8500 może ma tyle punktów ,ale obsługuje tylko DX7.