Mam Problem z Komputerem, proszę o pomoc


(Bzyczek624) #1

Mój problem polega na tym, że komputer, gdy tylko włączam grę zaczyna on piszczeć. Na początku piszczy co jakiś czas, a później czały czas się tak dzieje. Kiedy gram w np. Assassin's Creed lub nawet w Neverwinter Nights, to po ok. 30 min czasem dochodzi do 1 godz. mój komputer sam się wyłącza i tak za każdym razem. Nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc. Równiez proszę o wyrozumiałość dotyczącej tego postu, ponieważ to jest mój pierwszy.

Mój komputer:

Grafika: Nvidia GeForce 8500 GT

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core

Ram: 1GB

Płyta główna: GIGABYTE S-series motherboard Supports AMD Socket AM2 GA-M61SME-S2L

Nie znam tylko Zasilacza, ale wiem że jest firmy iBOX

PS. Kolega bardzo dobrze zna się na komputerach i mówi, że to może być uszkodzony RAM.

Proszę o pomoc.!


(niezDarek) #2

jeżeli byłby uszkodzony RAM prędzej by piszczał podczas startu, ale możesz zapuścić test programem memtest86


(Bzyczek624) #3

Dzięki za programik, tylko jak go użyć xD?


(Cosik Ktosik) #4

Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Nagraj obraz na dysk. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).


(Bzyczek624) #5

Spokko troche to skomplikowane i nie mam płytki :frowning:

-- Dodane 02.03.2009 (Pn) 10:40 --

Jkby ktoś wiedział co może dziać się z moim kompem byłbym wdzięczny :slight_smile:


(Cosik Ktosik) #6

Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie komputer->czujnik).


(Bzyczek624) #7

Podać dokładniej co? Właściwości czujnika, czy wszystko co tam pisze?


(Cosik Ktosik) #8

Wszystkie temperatury i napięcia.


(Bzyczek624) #9

Właściwości czujnika:

Typ czujnika: ITE IT8716F (ISA 290h)

Typ czujnika procesora grafincznego: Diode (NV-Diode)

Nazwa płyty głównej: Gigabyte M56S-S3 / M61P-S3 / M61SME-S2 / M61VME-S2 / M68SM-S2 Series

Stwierdzono otwieranie obudowy : Tak

Temperatury:

Płyta główna: 36 °C (97 °F)

Procesor: 31 °C (88 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 1: 10 °C (50 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 2: 17 °C (63 °F)

MCP: 53 °C (127 °F)

Aux: 34 °C (93 °F)

GPU Diode: 40 °C (104 °F)

SAMSUNG SP0812N: [TRIAL VERSION]

Wentylatory:

Procesor: 1940 RPM

Wartości napięć:

Napięcie rdzenia procesora: 1.33 V

+3.3 V: 3.31 V

+5 V: 5.08 V

+12 V: [TRIAL VERSION]

+5 Vpodczas wstrzymania pracy: 5.00 V

VBAT baterii CMOS: 3.04 V

DIMM: 1.89 V

-- Dodane 02.03.2009 (Pn) 10:59 --

Wygląda to Jakoś tak

-- Dodane 02.03.2009 (Pn) 11:13 --

Proszę powiedzcie jak najszybciej.!


(niezDarek) #10

temperatury raczej ok, napięcia tak samo,


(Bzyczek624) #11

Noo i dlkategoo nie wiem co to może być, czy ktoś ma jakieś przypuszczenia


(Wojtek Net98) #12

Spróbuj na nowo wgrać windowsa, jeżeli się da. Może to chłodzenie...