Media Player Classic+napisy

Chciałbym aby w odtwarzaczu Media Player Classic wyświetlały się napisy.Jak to zrobić???

PS.Acha tylko bez zbędnych komentarzy typu: Przenieś się na AllPlayer :stuck_out_tongue:

Zmień format napisów na ssa.

czyli jak mam napisy np. film.txt to mam zmienić na film.ssa ??

Zmień je najlepiej programem SubEdit-Player.

Odpalasz SubEdit i otwierasz same napisy nastepnie klikasz Napisy=>Konwertuj format napisów=>Ok=>Zaznaczasz format SSA.=>klikasz Ok nastepnie klikasz Plik=>Zapisz jako Sub Station Alpha (*.ssa)

Pamiętaj żeby film i napisy miały taką samą nazwe.

oki zmieniłem format napisów.Ale jak je teraz otworzyć w programie Media Player Classic bo jak włanczam film(a napisy mam w tym samym folderze) to naposy się nie pojewiają.

Powinny same sie pokazać na to wychodzi że niepoprawnie zmieniłeś format napisów spróbuj jeszcze raz zmienić format i tak jak napisałem przy konwertowaniu napisy muszą mieć taką samą nazwe co film jeżeli ci znowu nie wyjdzie to prfześlij mi te napisy to ci je zrobie.

Nie trzeba zmieniac formatu napisow, przy otwieraniu filmu wyswietla informacje co trzeba zrobic:

wchodzisz do "View/Options/Playback/Output i zaznaczasz dla DirectShow video VMR7 (renedrless) lub VMR9 (renderless) - w zaleznosci jakiego uzywasz DirectX 7 czy 9 - dla avi, mpg itd lub RealMedia video zaznaczasz DirectX7 lub DirectX9 - dla rmvb.

I to wszystko, po restarcie programu mozesz ogladac filmy z napisami w formacie .txt

zacznij uzywac dodatkowego programu DivXG400… odtwarza napisy nawet w playerach, ktore nie maja takich mozliwosci. bardzo przydatne przy trybie teatralnym i ogladaniu filmow na TV, na kartach radeon.

Testowałem go u siebie i owszem działa, tylko pytanie jak zmusić go do wyświetlania poskich znaków diakrytycznych zamiast “krzaczków” i czy ewentualnie można zmienić wielkość napisów ??

ustawic odpowiednia opcje?

untitled18oy.png

Może jakiś link do tego programu ???

http://www.canadiancontent.net/tech/dow … XG400.html