Media-Tech Le Mans Racing mt174


(Ch4o5) #1

Witam.

Mam problemy z zainstalowaniem koerownicy z wibraciami- model jak w temacie.Posiadam WinXp bez sp1 ale u znajomych na sp1 też nie działała. Raz tylko u kolegi pokazała się w "kontrolerach gier". Kierownica ma wyjście pod usb.Używałem sterowników z załączonej płyty i z oficialnej strony. Gniazdo USB jest jak najbardziej sprawne.


(Magik) #2

Hmm...mam ten sam model i nie miałem żadnych problemów. :?

Moim zdaniem masz dwa wyjścia

  1. Nie wiem jaką masz płytę główną (głównie chipset) i czy masz zainstalowane drivery do niej (np. Via 4 in 1 dla płyt z chipsetem VIA). Jesli nie, to zainstaluj je, potem usuń wszystkie pozostałości po sterownikach i zainstaluj ponownie.

  2. Ewentualnie zareklamuj kierownicę, może wina leży po jej stronie.


(Ch4o5) #3

To napewno nic związanego z płytą. Testowało ją już dwuch moich kumpli. A co do gwarancji to juz jej nie mam bo ten drugi kolega rozkręcał ją.

Coś mi sie wydaje, że może kabel usb jest uszkodzony.

Mam prośbę. M u głbyś mi opisać krok po kroku jak instalowałeś i co się działo z kierownicą (np. kiedy się kontrolka zapalała itp).

PS

Jak oceniasz tą kierownicę.


(Asterisk) #4

No to sprawdź - skoro i tak po gwarancji


(Magik) #5

Hmm... jak instalowałem ?? Po prostu - podpiąłem kierownicę do kompa, zrobiłem restart i zainstalowałem stery dostarczone z kierownicą. I tyle, działało. Niestety, nie powiem ci nic o kontrolkach na kierownicy, bo po prostu nie zwracałem na to uwagi.

Co do oceny kierownicy, to całkiem pozytywnie. Ale nie mam punktu odniesienia, bo to moja pierwsza kierownica.


(Ch4o5) #6

Witam.

Rozebrałem, sprawdziłem. Kabel jest uszkodzony.

Dzięki za pomoc.

Proponuje temat usunąc.