Mglisty obraz!


(Eskanord) #1

Mam problem od niedawno jesli ogladam jakikolwiek film mam bardzo mglisty obraz. Mialem przed tem Media player 9 teraz juz mam 10 sciagalem kodeki i nadal tak samo :(:(:frowning: Pomozcie nie potrafie rozwiazac tego problemu. Z gory serdeczne dzieki!


(Canaletto) #2

Z ka偶dym filmem tak jest ?


(Eskanord) #3

dokladnie z kazdym filmem tak sie dzieje


(Canaletto) #4

A filmy by艂y sprawdzane na innym PC ?

Pr贸bowa艂e艣 z innym player'em, np. AllPlayer ?


(Jas Mo) #5

zmie艅 playra cho膰by na

1) Vplayera http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=47&t=24

2)SubEdit-Player http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=119&t=24

i te kodaki


(Eskanord) #6

Wlasnie sprawdzalem na V-player i identycznie sie dzieje. Nadal obraz jest mglisty :(:((: mozna ogladac ale wszystko we mgle. Pomozcie:(:(:frowning:


(Canaletto) #7

Dzieje si臋 tak przy odtwarzaniu film贸w z nap臋du czy z dysku ?


(Piotrek 444) #8

Zmie艅 sterowniki od grafiki na starsze,zak艂adam 偶e masz ge-force nvidii.W tych nowch tak si臋 dzieje.Albo wejd藕 w Nvidia Display i wyreguluj jasno艣c i kontrast :slight_smile:


(Eskanord) #9

Mam filmy na dysku jak odpalam to sie tak dzieje. Co do karty graficznej to mam Nividie Geforce ale w ustawieniach nie wiem gdzie wyregulowac kontrast i jasnosc. W ustaweiniach grafy mam tylko czynne dwie zakladki jedna ''zarzadzenie pulpitami'' a druga ''profile''


(Piotrek 444) #10

W艂a艣ciwo艣ci Ekran>Ustawienia>Zaawansowane>GeForce>Ustawienia kolor贸w.Ma to wygl膮da膰 tak:

http://img348.imageshack.us/my.php?imag ... tuu5bv.jpg


(Eskanord) #11

Nie mam opcji ''wyostrzenie kolorow'' a Ty ja masz tak jak na zdjeciu. Reszta ustawien jest identyczna jak Twoich. No nie wiem co to moze byc nie kumam tego :(:(:((::(:(:


(Ba偶ant) #12

Spr贸buj zainstalowa najnowsze stery, kt贸re mo偶esz zassac z t膮d: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp (wybierz model karty)


(Eskanord) #13

Kliknalem na tego linka ale nie ma tam nic o modelu karty jest tylko do jakiego systemu ale mam stad stery. Wiec nie wiem czy by pomoglo. :(:(:frowning:


(Ba偶ant) #14

Podaj model karty, znajde Co stery :slight_smile:


(Jas Mo) #15

Spr贸buj stery Omegi do Nvidi

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1027


(Dod) #16

Jezu ludzie opanujcie sie podajecie milion 200 odpowiedzi a zadna nie jest prawidlowa :confused:

od poczatku:

  • Zmieniales kodeki na jakies "porzadne" ? - sprobuj sciagnac jakies kodek paki

  • stery od grafy - podaj wersje

  • jaki GF ?

Ja osobiscie stawiam na kodeki... tez tak mialem


(Eskanord) #17

A wiec tak karta to GeForce MX 440 with AGP8X czyli co powiniem zrobic sprawdzalem juz kilka rodzai kodekow. Macie moze cos konkretnego do tej karty ?? Nie wiem co robic :(:(:frowning:


(fiesta) #18

Co jest efektem niesprecyzowania problemu przez samego zainteresowanego.

bambusik22 Podaj jakie masz zainstalowane kodeki.


(Trebron) #19

Zainstaluj najnowszefo AllPlayera 2.2.6. Ustaw, by on uuchamia艂 Ci filmy. Je艣li film b臋dzie "mglsty" kliknij w napis "Volume" w interfejsie ALLPlayer'a, a偶 zmieni si臋 na "Bright". Teraz przesu艅 suwak na maxa w lewo. Film powinien wr贸ci膰 do normy :slight_smile:


(Eskanord) #20

Zainstalowalem AllPlayera i juz jest ok zaznaczylem opcje LiveUpdates i wszystko smiga jak powinno. Dziekuje wam. Pozdrawiam.