Microsoft Bing - co o nim myślicie?

Cześć!

Co prawda o wyszukiwarce Microsoftu dowiedziałem się już w dniu jej powstania, ale dopiero dziś postanowiłem się jej lepiej przyglądnąć. I próbowałem korzystać z niej muszę przyznać, że ma wiele braków - po pierwsze nie przeszukuje polskiej Wikipedii, co jest w Google standardem. Po drugie nie ma podpowiedzi tak jak Google, przez co muszę wpisywać całe słowo kluczowe - a w google wystarczą nie raz dwie, trzy litery…

Mimo tego działa bardzo szybko, pracuje się w niej wygodnie i jest coś co mi się w niej podoba - piękna wyszukiwarka - codziennie inne zdjęcie zachęca do ustawienia sobie jej jako stronę startową…

A co wy o niej myślicie? Czy według Was pokona Google?

nie pokona, google za parę lat opanuje świat, kupi firmę M$ i ją zamknie a potem Google OS będzie “Jedynym Słusznym Systemem”

chyba że M$ zastosuje te swoje chamskie taktyki i powypycha innych z rynku (tak jak to pięknie zrobili kiedyś z netscape)

Moimi oczyma patrząc, największy plus Binga to wspomniane wyżej grafiki będące tłem na stronie startowej Binga. Samo wyszukiwanie nie działa już tak pięknie. Porównując wyniki wyszukiwania tego samego zdania/wyrażenia/słowa Bing jest raczej daleko w tyle w batalii z Google. Ustawiłem kiedyś Binga jako wyszukiwarkę domyślną. Szybko na to miejsce wrócił produkt Google - z nim wyszukiwanie jest szybsze i dokładniejsze. Ale za Binga trzymam kciuki i jeszcze na pewno nie raz zdecyduję się go przetestować.

A, moim skromnym zdaniem netscape wypchnęli z rynku tacy jak ja czyli zwykli użytkownicy. Przeglądarka na słabszym sprzęcie chodziła ociężale i co najważniejsze promowała inne standardy , choćby z odtwarzaniem muzyki na stronie, to było nie do pogodzenia.

a co z propozycją billa? z tego co wiem zaproponował 1mln dolarów i dają cały kod źródłowy i znikają z rynku albo zaczną zgapiać wszystkie ich rozwiązania :smiley: zbyt zadufany w sobie, nie lubiłem go nigdy :stuck_out_tongue: no ale jest rzesza fanboyów M$ :stuck_out_tongue: