Co prawda o wyszukiwarce Microsoftu dowiedziałem się już w dniu jej powstania, ale dopiero dziś postanowiłem się jej lepiej przyglądnąć. I próbowałem korzystać z niej muszę przyznać, że ma wiele braków - po pierwsze nie przeszukuje polskiej Wikipedii, co jest w Google standardem. Po drugie nie ma podpowiedzi tak jak Google, przez co muszę wpisywać całe słowo kluczowe - a w google wystarczą nie raz dwie, trzy litery…
Mimo tego działa bardzo szybko, pracuje się w niej wygodnie i jest coś co mi się w niej podoba - piękna wyszukiwarka - codziennie inne zdjęcie zachęca do ustawienia sobie jej jako stronę startową…
A co wy o niej myślicie? Czy według Was pokona Google?
Moimi oczyma patrząc, największy plus Binga to wspomniane wyżej grafiki będące tłem na stronie startowej Binga. Samo wyszukiwanie nie działa już tak pięknie. Porównując wyniki wyszukiwania tego samego zdania/wyrażenia/słowa Bing jest raczej daleko w tyle w batalii z Google. Ustawiłem kiedyś Binga jako wyszukiwarkę domyślną. Szybko na to miejsce wrócił produkt Google - z nim wyszukiwanie jest szybsze i dokładniejsze. Ale za Binga trzymam kciuki i jeszcze na pewno nie raz zdecyduję się go przetestować.
A, moim skromnym zdaniem netscape wypchnęli z rynku tacy jak ja czyli zwykli użytkownicy. Przeglądarka na słabszym sprzęcie chodziła ociężale i co najważniejsze promowała inne standardy , choćby z odtwarzaniem muzyki na stronie, to było nie do pogodzenia.
a co z propozycją billa? z tego co wiem zaproponował 1mln dolarów i dają cały kod źródłowy i znikają z rynku albo zaczną zgapiać wszystkie ich rozwiązania zbyt zadufany w sobie, nie lubiłem go nigdy no ale jest rzesza fanboyów M$