Powinien działać bez żadnych problemów pod dychą, musisz tylko skonfigurować “Windows hello” w opcjach logowania.
W razie jakby się wieszał przy starcie systemu wyłącz szybki start w zaawansowanych ustawieniach zasilania.
Pierwsza pozycja - Gwarancja+ za 0,01 złocisza.
Możliwe że taka cena działa tylko przy zamówieniu przez net ale 10% ceny to też nie zła opcja.
Mało kto da 2 lata na używanego lapka.
Przeglądam to na wszystkie strony i nigdzie nie widzę tego napisu o gwarancji za 1 gr.
Jak tam byłem za pierwszym razem to pytałem o to i gościu powiedział że za 10 % jest.
Myśle że jak sprzęt jest sprawny, już chodził parę lat i kolejny rok pochodzi to przy mojej zakładanej ilości korzystania z niego nie ma sensu dokupywać gwarancji
Sprawdź czy widać go w manadzerze urządzeń.
Oczywiście jeżeli masz go fizycznie …
U mnie w obu ThinkPadach wskoczył bez żadnego kombinowania.
Możliwe że potrzebuje jakiegoś sterownika.
Nigdy nie miałem laptopa ale chyba nie mam czytnika tylko zaślepki - są takie gumowe “paseczki” poniżej klawiatury. W menedżerze urządzeń mam jakieś nieznane urządzenie ale jeszcze nie udało mi się tego zainstalować.
Teraz jestem w pracy, potm jak siądę do kompa podeślę ci zdjęcie czytnika, zobaczysz czy masz coś takiego czy nie.
Nie wszystkie egzemplarze go miały więc u ciebie nie musi być.
Lampkę znalazłeś?
Działa?
Pierwszy link do HP i mojego modelu notebooka. Jest tam rysunek komputerka z opisem poszczególnych elementów, jak lampka, kamera czy czytnik.
Drugi jest do strony http://partsurfer.hp.com. Tam podaję mój numer seryjny (CNU407BHSP) i pojawia się specyfikacja tego konkretnego egzemplarza jak wychodził z fabryki. Czyli jaki HDD, DVD, RAM, mobo i klawa.
Są pozycje których nie rozumiem:
SPS-PNL RAW 12.5 HD AG
SPS-WLAN 802.11ABGN HMC 2x2 NMA (HMC to Half MiniCard - czyli co?)
Tak się właśnie zastanawiałem czy mam modem, bo gniazdo na sim jest (a nie dam rady teraz sprawdzić).
Moduł WiFi jest wpięty. Za nim są 2 zaizolowane złącza takie jak do WiFi.
Przed WiFi jest gniazdo, wydaje mi się że podwójne. Może być tak, że na jednym gnieździe idzie GSM i SSD.
Masz je wymiennie, albo SSD albo WWAN, karta wchodzi na tą Intela co masz wciśniętą (wi-fi).
Powinieneś jeszcze mieć kable antenowe tam gdzie masz te od wi-fi, 2 lub 3 luźne.
Mam 2 zaizolowane kabelki z takim złączkami jak do WiFi - pisałem powyżej.
Z ciekawości włożyłem SIM-a. W Menadżerze urządzeń pojawiło się 3-cie nierozpoznane urządzenie
Myślę że temat jest wyczerpany. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i pomoc