Modernizacja komputera do 800zl

Akurat pod tym linkiem jest pół na pół, a gdy 3850 nie zapewnia płynności to 8800gs też jej nie zapewnia mimo iż ma pare fpsów więcej…

no ale test pokazuje ze jednak 8800GS jest o te kilkanaście procent lepsze :slight_smile:

I przede wszystkim tańsze!

dobRa… przekonaliście mnie (rzuciłem okiem na testy) wezmę tego 8800GS …procek i zasilacz tez do wymiany…w poniedziałek …najpózniej we wtorek będe miał sprzęt…napisze jak się sprawuje…juz się nie moge doczekać :smiley:

W poniedziałek wybierzesz? To napisz na co się zdecydowałeś (oprócz 88GS).

w końcu wziąłem ten zestaw o którym wcześniej napisałem…niestety nie mogłem zmienic zamówienia no i już mam problem…nie działa mi karta muzyczna (zintegrowana) nie chcą się zainstalowac sterowniki…w menadzerze urządzeń jako “kontrolery dźwięku wideo i gier” jest okej…tylko nie wiem czy to to…bo jest tez inne urządzenie jako audio ale niestety jest w “konflikcie” (?)…nie wiem za bardzo co teraz zrobic…dzwięk nie działa…tak samo karta sieciowa- musiałem wziąc kartę ze starego kompa…czy problem moze byc z systemem czy te sterowniki ktore dostalem w zestawie nie wspołgrają z XP ? powinny w kazdym razie…

Flavour_Ed ,

podaj dokładnie jakie części kupiłeś

obudowa: STEP 107 LCD 400W bl FEEL 3 (zasilacz)

napęd: DVD-RW Pioneer DVR-215

procesor: INTEL CORE 2 DUO E4600 2,4 GHz 775/800/2MB/64 bit

płyta główna: Gigabyte P31- DS3L

karta graficzna: ASUS EAH3850 MAGIC/HTDP/512M/A DDR2 256BIT/ 2xDVI HDCP

pamięć ram: Patriot DDR2 2GB/800Mhz PC2-6400 4-4-4-12 DUAL

za wszystko zapłaciłem trochę ponad 1300 zł

obudowa z zasilaczem -totalna porażka, wymień/oddaj jak najszybciej (ma zasilacz FEEL, które lubią palić kompy)

nieopłacalny, lepszy cena/możliwości jest E2180 + ostre OC

średnia karta graficzna(DDR2,słaba wydajność w grach), za mniej niż 300zł masz 8800GS który jest lepszy

reszta ok (ramy ok, jeśli nie będziesz kręcił)

PS. Kiedy kupiłeś kompa?

Jeśli w przeciągu 14dni, to możesz zwrócić bez podania przyczyny, muszą przyjąć albo ich postrasz inspektorem handlu :lol:

no nie bardzo bo komputer kupiłem na raty i podpisałem umowę z bankiem…a umowę jest na dokładnie takie części jakie w.w. no nic…nie jest az tak tragicznie chyba…jesli chodzi o zasilaczto pan w sklepie powiedzial ze u niego wiekszosc kompow chodzi na FEELach…wiem wiem- kazdy sprzedawca to najwiekszy ściemniacz…ale ten pan to powiedzmy jakis “dalszy znajomy” ktory nie mialby interesu we wciskaniu mi jakiegos totalnego chłamu…zostane przy tym co mam…jezeli bedzie faktycznie tak jak tu kilka osob napisało…ze zasilacz pali itd…to przeciez zawsze mam gwarancję…dalej jednak mam nie rozwiązany problem z dzwiękiem co zaczyna mnie bardzo irytowac…ale o tym, to moze powinienem w innym temacie napisac

:hahaha:

Poczytaj choćby to forum, ile było już przypadków z feel’ami

Racja, Fell’e to po prostu śmiech :x

Wciskają ludziom w zestawy takie dziadostwo.

Na magazynach mają napewno te syfy i chcą opchnąc jakiemuś n00bowi co się nie zna :x

Mi opchnęli już :stuck_out_tongue:

Flavour_Ed ,

no to ten twój znajomy ci wcisnął najgorszy kit jaki możliwy (FEEL’e są po prostu beznadziejne)

a co do dźwięku to prawdopodobnie nie zainstalowałeś łatki KB888111 od Microsoftu

ściągnij ja stąd

zainstaluj i potem zainstaluj te stery do twojej karty dźwiękowej

mam nadzieje że pomogą :slight_smile:

PS. Wymień zasilacz jak najszybciej, bo ten zasilacz to taka “bomba zegarowa” :slight_smile:

Wątpię żeby z tego linku coś ściągnął

już poprawione :slight_smile:

Coś ci te linki nie wychodzą :shock:

Plik który próbujesz pobrać już nie istnieje, możliwe, że został usunięty

Ja dam poprawny.

http://assets.maxdata.com/?id=116100

juz działa…jeszcze raz zainstalowałem z płytki którą dostałem…jest OK…ale dzięki za fatygę…jednak odkryłem juz nowy problem…gram sobie w Colin Drift…i po ok 30 min grania zaczyna mi tak lagowac ze nie da sie jechac…czyżby dala o sobie znac nie-fajna :wink: karta graf ?

raczej coś sie grzeje… podaj temperatury

edit: słowa vel. popraw pseudo wulgaryzm:P bo jak modek wpadnie:D