Mój system nie wykrywa antywirusa

Cześć,

Mam taki problem: otóż gdy włączyłem mojego kompa to system informuje mnie że w kompie nie mam zainstalowanego żadnego antywirusa ale mam zainstalowanego Avasta??? Co robić próbowałem instalować od nowa ale dalej to samo! !!

Proszę o zmianę tytułu tego tematu na bardziej konkretny.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

Poniższe tematy mogą być pomocne w wypełnieniu tej prośby:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=980957

:arrow: http://rtfm.killfile.pl/#tematy

Pewnie posiadasz Windows XP SP2. Mi też się pojawiało. Wejdź w centrum zabezpieczeń komputera, kliknij na program antywirusowy (lub coś podobnego), zalecenia i zaznacz opcję mam program antywirusowy… itd. U mnie to pomogło.

Ewentualnie wyłącz notyfikację o brakau antywirusa w Centrum zabezpieczeń. To, że program nie jest wykrywany, nie oznacza, że nie działa.

Może nie jest zaktualizowany?

Barti015 widzisz… dopóki nie napiszesz coś konkretnego dopóty “nie dostaniesz” konkretnej odpowiedzi …

ja poradził bym zainstalować jakiegoś _konkretnego_ antywirusa np:

Kaspersky Anti-Virus

NOD32

…następnie przekonasz sie czy system wykrywa Ci program anty… czy jest to “wina” awasta :wink:

Barti015 To bardzo częsty błąd badziewnego Centrum zabezpieczeń, oprócz tego co piszą Triniti888 i Wasacz możesz także zupełnie wyłączyć Centrum zabezpieczeń wchodzisz-> panel sterowania->narzedzia administracyjne-> usługi->PPM na centrum zabezpieczeń ->tryb uruchamiania wyłączony->ok

Sam wiesz czy masz firewalla ,antywirusa i aktualizacje do Windowsa.

Już bardziej konkretnie nie mógł napisać :stuck_out_tongue: ,ale żeby to wiedzieć trzeba wcześniej słyszeć o czymś takim jak błąd centrum zabezpieczeń :stuck_out_tongue: