Mój USB wykrywa tylko mp3!


(Bezjimienna) #1

Do części, które dostałam od brata dokupiłam sobie obudowę itp. Zabraliśmy się do podłączania, i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że nie działają te dwa porty USB, które są z przodu obudowy. Wydaje się, że są podłączone prawidłowo, bo gdy przy którejś z rzędu kombinacji włożyłam odtwarzacz MP3, to wszystko działało i mogłam sobie skopiować piosenki na dysk, wszystko było ok. Gdy podłączyłam cokolwiek innego (aparat cyfrowy, drukarkę, mysz, klawiaturę, adapter IRdA czy cokolwiek inngo), w ogóle nie wykrywało mi żadnego sprzętu, nic. Co się dzieje? Jak to mogę naprawić? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam:)


(Supinski Aleksander) #2

Sprawdź w biosie, czy USB nie jest wyłączone.


(Bezjimienna) #3

To nie to, bo w biosie jest włączone. :frowning:


(Seba86mu) #4

Jaką posiadasz płytę główną ?

Jaki posiadasz system operacyjny ?

Zainstalowaliście sterowniki USB do Twojej płyty głównej ?


(Bezjimienna) #5

Win XP Professional, płyta M7VIT Bravo, sterowniki zainstalowane, zresztą skoro nie działają tylko te z przodu, to chyba nie o sterowniki chodzi... No i jak to możliwe, że moje MP3 (i brata też, ma identyczne) wykrywa, a na nic innego zero reakcji?


(Supinski Aleksander) #6

Bardzo nietypowy ten problem.


(squeet) #7

Proszę zapoznać się z treścią poniższych tematów i zmienić tytuł swojego tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

:arrow: viewtopic.php?p=980957

:arrow: http://rtfm.killfile.pl/#tematy