Monitor do pracy w programach typu CAD

Cześć,
tak jak pisałem w temacie odnośnie doboru drukarki laserowej do zakupu mam też kilka innych urządzeń. W tym temacie chciałbym się skupić na monitorze.
Monitor będzie wykorzystywany zawodowo do pracy w programie typu CAD (rysunek 2D) oraz hobbistycznie do obróbki zdjęć w Ligtroomie.
Na oku mam taki sprzęt https://iiyama-sklep.pl/376-289-monitory-dla-grafika-i-fotografa-xub2792qsu-b1-27-wqhd-ips-flickerfree-bluelightreducer-4948570115341.html#/26-gwarancja-standardowa_3_lata

Znajdę coś lepszego w podobnej cenie? Wolałbym tej kwot nie przekraczać, bo jak przekroczę to będzie to rzutowało na inne urządzenia, które mam jeszcze do kupienia.

iiyama - dobry wybór,

możesz spojrzeć jeszcze na AOC:

Niewiele droższy BenQ:

Każdy z monitorów ma 27", rozdzielczość WQHD, ekran IPS (więc dobre kolory i dobre kąty widzenia), regulacja wysokości, kąta nachylenia)

Każdy z nich też ma pełne pokrycie palety sRGB więc zarówno zawodowo, jak i do pracy w programach graficznych - będzie ok.

Tego Benq’a też miałem na oku. AOC również zacny, ale żeby nie przedłużać zamówiłem Iiyame. Człowiek w strachu, że zaraz firmy kurierskie staną :confused: