Movie maker - problem z uruchomieniem projektu z wersji 1.1


(Huckit0) #1

Witam

Mam problem z programem Movie maker. Zacząłem montować w nim film (wiem że to była największa pomyłka...) na wersji 1.1 - standardowo instalowanej z moim windowsem xp professional service pack 1. Wszystko było ok, prawie cały film zmontowany, poskładany po 3-4 godzinach roboty, ale na koniec chciałem dodać napisy końcowe. Jednak ta starsza wersja nie posiadała takowej funkcji. Więc ściągnąłem wersję 2.0. Jednak nowszy MM owszem zainstalował się ale, po pierwsze - podczas uruchomienia mojego zapisanego projektu tego filmu na dysku, który zacząłem w wersji 1.1 - program zawieszał się za każdym razem...

Sam program za to włącza się, ale także przy próbie dodania napisów - zawiechy łapie ...

Tak więc "ugrzązłem" i to nieźle.. a na filmie mi bardzo zależy, ale nie chce mi się już składać go na nowo w innym programie, bo to się wiąże z przycinaniem, dopasowywaniem kilkuset ujęć - synchronizacja z muzyką itd. itp. co pochłonęło wiele godzin roboty...

Więc jak ktoś wie co mogę zrobić, żeby chociaż odpalić ten projekt na wersji 2.1/2.1 (tą też instalowałem) , albo w jakiś sposób powrócić do tej starej wersji 1.1 , której szukałem w necie cholernie długo i wszędzie tylko 2.0 , 2.1 ...

było by super.

Czy może potrzebny jest win xp z SP2 żeby odpalić ten projekt na MM 2.0 ? Jeżeli tak, to też nie za ciekawie, bo SP2 wymaga oryginalnego klucza od windows'a na moim kompie :stuck_out_tongue: ...

z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam.


(Agatonster) #2

Avenged ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.