Mozilla Thunderbird


(El Presidento) #1

Mam problem z wysyłaniem poczty na koncie Gmail.

Otrzymuje komunikat:

nowyobraz0os.jpg

Konfiguracja poczty wychodzącej:

Nazwa serwera : smtp.gmail.com

Port : 587

Szyfrowanie TLS , wpisany adres jest wporządku.


(Murgrabia) #2

a na porcie 465?


(El Presidento) #3

Niestety nic nie daje otrzymuje dalej ten sam komunikat :?

Ustawiania są poprawne, ale działać nieche.

Dodaj ze mam jescze jedno konto na o2. i ustawienia dla Gmail ustawiłem jako domyslne niestety tez nic nie pomogło.


(Monczkin) #4

Z komunikatu wynika, że jest niepoprawny adres mail - sprawdź czy w serwerze smtp na pewno masz poprawnie ustawiony login


(El Presidento) #5

Sprawdzałem poprawnośc wpisanych danych kilka razy na marne :?

Bardzo dziwna sprawa:

Sprawdziłęm i próbowałem utworzyć konto na nowej toższamości, i odziwo działą na identycznych ustawieniach 8)


(squeet) #6

W serwerze SMTP, w polu Zabezpieczanie i uwierzytelnianie masz wpisane oczywiście cały adres mail, a nie tylko jego część “login”?

Zachowywałeś hasła do Gmaila? Wyrzuć je i wpisz ponownie…

Zaloguj się na www i sprawdź, czy masz włączoną obsługę pop3 i smtp na skrzynce…

Reinstalacja Thunderbirda (wcześniej wyrzucasz go całkowicie z HDD):

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 492#411492


(El Presidento) #7

Miałem wpisany cały adres.

Mam włączoną tylko obsługe pop3 bo nie mogę znaleść gdzie uruchomić smtp :?

Po ponowaniej instalacji wszytsko działa jak nalezy.

Dziekuje za pomoc 8)